Robert J. Reinders is terug in de muziek. Als Robert Jay presenteert hij woensdag 15 november zijn nieuwe plaat in Atak.
Robert J. Reinders is terug in de muziek. Als Robert Jay presenteert hij woensdag 15 november zijn nieuwe plaat in Atak.

Robert J. Reinders pakt muzikale draad weer op als Robert Jay

  Cultuur

Na jaren van muzikale afwezigheid heeft Robert J. Reinders de weg naar het podium weer gevonden. Onder de naam Robert Jay Band wordt op woensdag 15 november in Poppodium Atak zijn gloednieuwe single en live band gepresenteerd.

Enschede - Midden jaren '90 scoorde zanger/gitarist Robert Jay een hitje met het nummer 'Red Bullet'. Frits Spits ontdekte de song en draaide die in zijn programma De Avondspits zo vaak, dat het destijds een van de meest gedraaide nummers op - toen nog - Radio 3 werd.

Marco Borsato
Robert Jay liet zich begin jaren '90 voor concerten bijstaan door muzikanten die later bekendheid kregen als de begeleidingsband van Marco Borsato. Nog altijd wordt Borsato begeleid door meerdere muzikanten uit Reinders' oorspronkelijke band.

Ondernemer
Robert J. Reinders is zijn succesvolle muzikale carrière vrij abrupt gestopt, toen bleek dat hij naast over muzikaliteit ook over het nodige ondernemerschap beschikte. Binnen de entertainmentwereld werkte Reinders als organisator van evementen en festivals samen met grote artiesten. Tot het noodlot toesloeg.

Er werd een zeldzame ziekte geconstateerd, die het lichaam van de muzikant langzaam maar zeker volledig aantastte. Ondernemen ging niet meer, muziek maken al helemaal niet. Reinders stopte al zijn activiteiten en richtte zich volledig op het overwinnen van zijn ziekte.

Revalidatie

Na een lange revalidatie haalde de instrumentale duizendpoot Robert Jay zijn gitaar weer uit de koffer. Daarmee keert hij terug naar zijn oorspronkelijke liefde muziek. Eerste wapenfeit is de release van zijn nieuwe single 'Penthouse In Heaven' Met dit door hemzelf geschreven nummer rekent hij muzikaal af met de zwarte periode die nu achter hem ligt.

Lisa Nora
Robert Jay neemt zijn muzikale comeback uiterst serieus. Bovendien blijkt de ervaren zanger ook jong talent niet te vergeten. Zo zal de eveneens uit Enschede afkomstige singer/songwriter Lisa Nora de opening van de avond verzorgen.

Nederland mocht kennismaken met de 18-jarige Lisa Nora tijdens haar deelname aan het televisieprogramma 'De Beste Singer/songwriter van Nederland'. Giel Beelen voorspelde haar een mooie carrière.

De avond is uiteraard voor publiek toegankelijk. Aanvang 19.00 uur. Kaarten via

www.atak.nl

Meer berichten
Shopbox