Popronde 2017 telt fors meer optredens ten opzichte van 2016

  Cultuur
 Inge van Calkar
Inge van Calkar

De Popronde, het grootste rondreizende gratis popfestival van Nederland, komt ook dit jaar wederom naar Enschede. Een breed spectrum aan veelbelovende bands is op vrijdag 17 november te bewonderen. Met maar liefst 45 optredens op 26 locaties breekt deze editie alle records. Vorig jaar waren het er nog 'maar' 30. Een fikse stijging dus ten opzichte van vorig jaar.

Enschede - Hierdoor stijgt deze editie naar de 13e plek van de 41 Poprondes in Nederland. Twente is goed vertegenwoordigd met bands als Quibus, Inge van Calkar, Aïcha Cherif, Certain Animals en Jan Terlouw jr., die uit Twente komen of er een link mee hebben. Zij zijn dit jaar met veel andere acts gratis te zien en horen vanaf 14.30 uur in de binnenstad.

Er is een aantal nieuwe locaties bijgekomen, zoals De Torenkamer van de Grote Kerk, store & barbershop So Fifties en schoenenwinkel Go Britain. Maar ook de onlangs geopende Twentsche Foodhall (met 5 acts), koffiewinkel Meisje en platenzaak Bij Klaas doen mee. Daarnaast wordt voor het eerst de Theaterzaal van Concordia speciaal voor Jan Terlouw Jr. & the Nightclub omgebouwd tot een ware nachtclub. Nieuw dit jaar ook is een studiosessie met de band Yasmine op het ArtEZ conservatorium om 15.00 uur. Een openbare sessie, die een beeld schetst van hoe een band een song opneemt en welke aspecten daarbij komen kijken. Ook deze gebeurtenis is gratis te bezoeken en wordt gestreamd op Facebook. Als je van live-optredens en goede popmuziek houdt en de nieuwe grote bands van morgen nú in je eigen stad wilt zien, dan weet je waar je vrijdag moet zijn.

Een aantal doorgebroken Poprondebands uit het verleden zijn Kensington, Racoon, Chef's Special, De Staat, Blaudzun, Go Back To The Zoo en Dotan. Helden van dit jaar zijn The Dawn Brothers, Voltage (met Dave Vermeulen uit The Voice of Holland), Okke Punt (van de band Fiction Plane), Jagd en Blue Marble. Alle optredens zijn gratis toegankelijk.

Initiatiefnemer van de Popronde is stichting Popwaarts uit Nijmegen, die in nauwe samenwerking met lokale muziekorganisaties de Popronde organiseert. In Enschede werkt Popronde-coördinator BBproductions samen met Indelible Management, PAMM-productions van de Popacademie, Enschede Promotie en de deelnemende locaties.

Meer info: http://www.popronde.nl/steden/enschede

Meer berichten
Shopbox