Op maandag 6 november komt grafisch ontwerper Arie Rommers op bezoek in de bieb. Hij draagt de meest geavanceerde bionische hand ter wereld.
Op maandag 6 november komt grafisch ontwerper Arie Rommers op bezoek in de bieb. Hij draagt de meest geavanceerde bionische hand ter wereld.

Spraakmakende lezingen over robotica in de bieb

  Cultuur

In november promoot de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek het lezen middels een maand vol bijzondere acties in bibliotheken en boekwinkels. De Enschedese bieb houdt een aantal lezingen over het thema Robotica!

Enschede - Op woensdag 1 november om 19.30 uur is er de lezing door Jered Vroon. Jered Vroon is PhD student aan de Universiteit Twente en werkend bij de vakgroep Human Media Interaction. Jered heeft een fascinatie voor de interacties en relaties tussen mensen en hoopt deze met kleine stapjes te kunnen vertalen naar sociale robots. Jered Vroon neemt deze avond een robothond mee.

Op donderdag 2 november verzorgt Edwin Dertien een lezing. Dertien bouwt door kunst geïnspireerde robots en door robots geïnspireerde kunst. Hij is als onderzoeker verbonden aan de groep Robotica en Mechatronica op de UT en werkt er als docent. Als beeldend kunstenaar maakt hij grote robotobjecten voor festivals en exposities.

Op maandag 6 november komt grafisch ontwerper Arie Rommers vanaf 19.30 uur op bezoek. Hij draagt sinds 2014 de meest geavanceerde bionische hand ter wereld: de bebionic. Via signalen vanuit de hersenen kan Arie de hand besturen. Na de lezing kan iedereen Arie een hand geven.

Op vrijdag 17 november om 15.00 uur komt directeur van Futures Studies, dr. Willem Peter de Ridder over de vloer. Willem Peter de Ridder helpt als futuroloog organisaties bij het verkennen van de toekomst, het bedenken van toekomstbestendige strategieën en het inspelen op nieuwe ontwikkelingen. De lezing gaat over de invloed van robotica op de werkgelegenheid.

Cadeautje

Net als elk jaar is er weer een cadeau voor zowel leden als niet-leden, namelijk het boek 'Ik, robot', een bundel van negen sciencefictionverhalen die schrijver en biochemicus Isaac Asimov publiceerde tussen 1940 en 1950.

Meer berichten
Shopbox