Logo huisaanhuisenschede.nl


Foto: Patrick Ooms
Foto: Patrick Ooms (Foto: Patrick Ooms)

RED Shift als vijfde over de meet

  Cultuur

Solar Team Twente kwam donderdag na vijf dagen racen door de outback als vijfde over de finish. Het team is trots op de spectaculaire race. Het was erg spannend of het Twentse team vandaag kón finishen. Vier minuten voor het einde van de racedag kwam het team over de finish in het drukke verkeer van Adelaide.

Enschede - Het was een zeer turbulente race voor Twente. "RED Shift heeft haar naam waargemaakt en heeft voor heel wat verschuivingen in het klassement gezorgd. Op dag één zijn wij begonnen met een inhaalslag vanwege technische problemen bij de start. De eerste dag hebben we zestien teams in kunnen halen. Daarna ontstond er een spannende strijd in de top 5", vertelt teamleider Olivier Berghuis. "Ik ben trots op het team: we zijn helaas niet als wereldkampioen over de finish gekomen, maar we hebben wel laten zien dat we tot de top van de wereld behoren. Uiteraard feliciteren we Delft met hun prachtige overwinning."

Teamspirit
Donderdag was de allesbepalende dag voor het Twentse studententeam. "Vanaf de op-één-na-laatste stop moesten we nog vier teams inhalen. We hebben toen echt de grenzen van RED Shift opgezocht. Het was prachtig om te zien hoe de teamspirit nog één keer naar boven kwam bij alle teamleden", aldus Berghuis. "En we kwamen net voor het einde van de dag over de finish: Vier minuten voor het einde van de racedag."

Tijdstraf
De Bridgestone World Solar Challenge verliep voor Solar Team Twente niet zonder tegenslagen. Zo kreeg het team op de laatste dag een half uur tijdstraf. Ondanks deze straf was het verschil met de nummer drie minder dan 18 minuten. Het team is trots op de prestatie. "Als twintigste gestart en als vijfde geëindigd. We hebben ruim 25 teams achter ons gelaten. Dit bewijst dat we een fantastische zonneauto hebben gebouwd. We hebben de grenzen van de techniek en het team opgezocht," vertelt de teamleider.

Zondag 8 oktober ging de Bridgestone World Solar Challenge van start, dé prestigieuze race voor auto's die rijden op zonne-energie. Samen met meer dan vijftig andere internationale deelnemers reed Solar Team Twente met de zonneauto 3000 kilometer dwars door de outback van Australië. De race kent vier verschillende klassen. Het Twentse Solarteam deed mee met de Challenger Class, de Formule 1-klasse voor zonneauto's.

Solar Team Twente bestaat uit negentien studenten van Saxion en Universiteit Twente.

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox