Logo huisaanhuisenschede.nl

Cabaretiers weten weg naar Boekelo al tien jaar te vinden

  Cultuur
Uiteraard is dit jaar ook Arie Koomen van de partij.
Uiteraard is dit jaar ook Arie Koomen van de partij.

BOEKELO - Ook dit jaar zullen er tijdens Cabarestival in Boekelo cabaretiers en comedians te zien zijn op merkwaardige plekken. Het festival staat gepland voor zaterdag 9 september.

Wat te denken van een bekende cabaretier in een vrachtwagen of de winnaar van Cameretten in een treinwagon? Andere cabaretiers en comedians geven acte de presence in een supermarkt, kapsalon, bloemenwinkel, huiskamer, zouttoren of foyer. Cabarestival kan gezien worden als de UIT-Markt van 't Verborgen Theater, dat dit jaar zijn tiende verjaardag viert. Organisatoren Annemarie Hilbink, Ike Westra en Peter Mense hebben dit jaar een mix van bekende cabaretiers en aanstormend talent gecontracteerd voor Cabarestival. Annemarie Hilbink ziet jaarlijks een groei in het aantal bezoekers: "Het publiek moest even wennen aan onze formule, waarbij men niet kan kiezen uit de acht voorstellingen, maar een verrassingspakket koopt."

Ike Westra is vooral verheugd met de medewerking van de middenstanders uit Boekelo: "Door de sloop van het houten kerkje en de smederij raakten we in één klap twee bijzondere locaties kwijt, maar die werden moeiteloos vervangen door de bloemist en de supermarkt."

Naast cabaret en comedy zal het publiek verrast worden met de uitreiking van De Verborgen Bokaal en een randgebeuren dat bestaat uit muzikale intermezzo's. Peter Mense hierover: "Het liefst zou ik 25 olifanten over het festivalterrein laten lopen met een saxofonist op de rug. Maar ik kan niet voldoende saxofonisten vinden."

Cabarestival begint om 20.00 uur en kaarten zijn verkrijgbaar à 15 euro via www.verborgentheater.nl

reageer als eerste
Meer berichten