Logo huisaanhuisenschede.nl


Bas Amro blies enkele jaren geleden bij Atak met succes Basis Grooves nieuw leven in.
Bas Amro blies enkele jaren geleden bij Atak met succes Basis Grooves nieuw leven in.

Technogrootheid Bas Amro begon ooit klein in Atak

  Cultuur

Talentontwikkeling is misschien wel de belangrijkste missie van een poppodium, bij talentontwikkeling en een poppodium denk je al snel aan bandjes en gitaren. Dit is echter maar deels waar, aangezien Atak ook organisatoren van danceconcepten de mogelijkheid biedt om hun wilde ideeën werkelijkheid te laten worden. Bas Amro is één van de drijvende krachten achter Basic Grooves, een zeer succesvol technofeest in Atak. Zo succesvol zelfs dat het feest al jarenlang stijf uitverkocht raakt in de voorverkoop.

Enschede - "Samen met Michiel Brantjes ben ik een aantal jaar geleden bij de organisatie van Basic Grooves gekomen. Basic Grooves bestaat al 20 jaar, maar was, toen wij erbij kwamen, op sterven na dood. Wij zijn grote technoliefhebbers en geloofden in het concept dus we gingen aan de slag."

De rest is geschiedenis; ongeveer vijf keer per jaar staat de absolute Champions League op het gebied van techno-DJ's een set weg te geven in Enschede. "Soms krijg ik van mensen uit de Randstad weleens de vraag: 'Goh, staat híj in Enschede?'." Voor een geweldige techno-ervaring hoef je dus echt niet per se naar het westen. Inmiddels is Bas zelf ook uitgegroeid tot een internationale naam binnen de techno-scene. Maar de basis lag toch echt bij Atak: "Ik ben heel blij met de kans die ze mij gegeven hebben en elke editie geniet ik weer van de blije bezoekers."

reageer als eerste
Meer berichten