Logo huisaanhuisenschede.nl


Dit is de BurgeRmeester van Trek. ''Schrijf je creatieve act snel in om kans te maken op te treden tijdens Festival Trek'', zo laat hij weten.
Dit is de BurgeRmeester van Trek. ''Schrijf je creatieve act snel in om kans te maken op te treden tijdens Festival Trek'', zo laat hij weten.

Festival Trek: wij zoeken talent

  Cultuur

Festival Trek is voor de vierde editie van het reizende openluchtrestaurant op zoek naar creatief talent. Het Festival verblijft van 23 tot en met 25 juni in het Volkspark in Enschede.

ENSCHEDE - ''Het karakter van het festival zou niet hetzelfde zijn zonder de (regionale) acts die elk jaar voor veel sfeer zorgen'', zo laat de organisatie weten. Festival Trek roept daarom alle creatieve dansacts, singer-songwriters, kleinkunstenaars, theateracts en bandjes (semi-akoestisch) uit Twente op om zich aan te melden via de website. "Als BurgeRmeester ben ik er trots op dat we komende zomer nog meer lokaal talent de kans geven om hun kunsten aan een breed publiek te tonen in de mooiste stadsparken van het land. Schrijf je creatieve act daarom snel in om kans te maken op te treden tijdens één van de negen Festival Trek weekenden", aldus de BurgeRmeester van Trek.

Trek tovert het Volkspark om tot een grote openluchtrestaurant met tientallen mobiele keukens en barretjes. ''Maak een smakelijke ontdekkingsreis door het ruime aanbod streetfood. Neem plaats aan de Chef's Table in een van de mobiele foodtrucks, proef verrassende gerechten of waag je aan de smaakvol bereide insecten. Van sushi tot Surinaams van vega tot burgers; de smaakpapillen worden een weekend lang getrakteerd. Je kunt je dorst uitgebreid lessen bij de speciaalbier bus, de cocktailbar of de uitgebreide wijnbar'', zo laat men weten.

Naast lekker eten en drinken, maken bijzondere acts van jonge theatermakers en intieme live performances een bezoek aan Festival Trek compleet. Muzikaal talent en kleinkunstenaars krijgen een podium in de kamer van de 'BurgeRmeester van Trek' en een theaterkaravaan trekt door het park om bezoekers te vermaken.

Festival Trek is gratis toegankelijk. Er wordt uitsluitend een vergoeding gevraagd voor een milieuvriendelijk hard-plastic festivalglas. Bij de eerste bestelling betalen bezoekers hiervoor eenmalig een bijdrage van 2,50 euro waarna het festival 'glas' bij elke bestelling af kan worden gegeven aan de bar voor een nieuw exemplaar. Er is geen statiegeld van toepassing op dit glaswerk.

''Of je nu met vrienden, familie, collega's of een leuke date gaat, een dagje Trek betekent een smaak- en sfeervolle middag, avond of dag uit voor iedereen. Het enige wat je nodig hebt, is leuk gezelschap, lekkere trek en een goed humeur. Dan zorgen wij voor de rest.''

Zie voor meer informatie de website

www.festival-trek.nl

'Bijzondere acts van jonge theatermakers en intieme live performances'

reageer als eerste
Meer berichten