Logo huisaanhuisenschede.nl


Khadija Amrani van M-Pact en Sigrid Binksma van Atak zijn de drijvende krachten achter dit project. Binksma: ""Eén van mijn belangrijkste waarden is dat iedereen zich welkom voelt en zichzelf kan zijn." Foto: Jelmer Visser
Khadija Amrani van M-Pact en Sigrid Binksma van Atak zijn de drijvende krachten achter dit project. Binksma: ""Eén van mijn belangrijkste waarden is dat iedereen zich welkom voelt en zichzelf kan zijn." Foto: Jelmer Visser

Meet & Eat: Muzikale én culturele ontdekkingsreis

  Cultuur

In het café van Atak gaan het poppodium en stichting M-Pact een unieke samenwerking aan. Op dinsdag 27 juni vindt de eerste editie van Meet & Eat plaats. Hier kunnen mensen die nog niet zo lang in Nederland zijn op een laagdrempelige manier kennis maken met de Enschedeërs. Dit onder het genot van een huisgemaakte maaltijd mét livemuziek.

Enschede - Khadija Amrani van M-Pact en Sigrid Binksma van Atak zijn de drijvende krachten achter dit project. Hun ambities passen als twee puzzelstukjes in elkaar. Participatie, ontmoetingen, ontdekkingen, cultuur en het maken plezier spelen hierin een zeer belangrijke rol.

Amrani is erg blij met de samenwerking: "De belangrijkste missie van M-Pact is dat nieuwe Nederlanders gaan meedoen in de maatschappij. Wij bieden ze handvaten om te participeren in de Nederlandse samenleving. Dit doet M-pact door de nieuwkomers vrijwilligerswerk te laten doen in Enschede. De behoefte aan ontmoetingen met Nederlanders is zeer groot binnen de groep en ze zijn dol op koken. Dit is een perfecte kans voor hen om te doen wat ze leuk vinden en op een toegankelijke wijze kennis te maken met nieuwe mensen."

De taal van muziek en eten is universeel. Er hoeven geen woorden aan te pas te komen om een verbinding in te voelen. Iedereen houdt immers van lekker eten en mooie muziek. De groep vrijwilligers is in elk geval dolenthousiast en maakt de lekkerste authentieke gerechten, ook zitten er een aantal zeer verdienstelijke muzikanten tussen.

Binksma is tevens in haar nopjes: "Eén van mijn belangrijkste waarden is dat iedereen zich welkom voelt en zichzelf kan zijn. Het is natuurlijk te gek dat er ook nog een muzikaal element aan kan worden toegevoegd. Atak heeft de maatschappelijke functie als een culturele ontmoetingsplek. Ons vernieuwde café aan het zonnigste plein van Enschede vormt een geweldig decor voor Meet & Eat. In onze horecakeuken kunnen de gerechten op een professionele wijze uitgeserveerd worden."

Dit is niet de eerste samenwerking tussen Atak en M-Pact. Elke laatste zondagmiddag van de maand vindt er 'Zing Nederlands met Me' plaats in het poppodium. Hier leren nieuwkomers die nog geen Nederlands kunnen spelenderwijs de taal door gezamenlijk Nederlandstalige muziek te zingen. Iedereen die mee wil doen is welkom en de entree is gratis. Deze initiatieven zijn allemaal in het kader van een groter project genaamd: 'Doe mee in Enschede'.

Vorkje meeprikken? Reserveer dan een tafel op www.atak.nl/meet-eat. De volledig verzorgde maaltijd kost 10 euro en kinderen eten voor 7,50 mee. Er is maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

reageer als eerste
Meer berichten