Logo huisaanhuisenschede.nl


Hengelo's Metropool zet Madness in Enschede neer

  Cultuur

Enschede - De Engelse band Madness komt op 13 november naar het Muziekcentrum in Enschede. De organisatie van het concert is in handen van Poppodium Metropool, in samenwerking met het Wilminktheater. De lopende samenwerking tussen de Poppodia Metropool en Atak heeft geleidt tot dit eerste gezamenlijke evenement in Enschede.

Madness kan worden gezien als het boegbeeld van de skarevival die eind jaren 70 begon. De band brak in 1979 door bij het grote publiek met het album "One Step Beyond" en scoorde daarna tot halverwege de jaren 80 wereldwijd grote hits met nummers als Baggy Trousers, House Of Fun, Night Boat To Cairo en Our House.

In 1986 houdt de band het voor gezien, maar in 1992 volgt een reünie in London met een aantal uitverkochte shows onder de noemer Madstock. Sindsdien treedt de band weer met regelmaat op en wordt er in alle grote zalen en toonaangevende festivals opgetreden. Madness neemt ook weer nieuwe albums op. Live speelt Madness nieuw werk, maar passeren alle hits ook de revue.

De voorverkoop voor het concert start aankomende donderdag 15 juni om 12.00 uur. Kaarten kosten in de voorverkoop 49,50 exclusief servicekosten en zijn onder meer te verkrijgen via de kassa van het Wilminktheater.

reageer als eerste
Meer berichten