Studenten Harmonie Orkest Twente verzorgt zaterdag 17 juni een veelzijdig concert op de campus van de Universiteit Twente.
Studenten Harmonie Orkest Twente verzorgt zaterdag 17 juni een veelzijdig concert op de campus van de Universiteit Twente.

Studenten laten publiek dansen op tropische klanken

  Cultuur

Studenten Harmonie Orkest Twente (SHOT) laat tijdens het vijfde lustrum zien hoe breed en energiek hun repertoire is. Het orkest laat zaterdag 17 juni vrolijke Zuid-Amerikaanse muziek, maar ook lekkere pop en soul horen. Het concert van de studenten vindt plaats in Sporthal 2 van het Sportcentrum aan de De Hems 20 op de campus van de Universiteit Twente.

Enschede - "Ter gelegenheid van dit lustrum is samenwerking gezocht met coverband Mainline. Als extra begeleiding daarin wordt gezongen door de vocalisten Emma Schouten, Rozemarijn de Vet en Evert Stroet'', aldus Wouter Bos van de promotiecommissie.

UT, Saxion en ArtEZ

SHOT betreft een samenwerking van ongeveer 50 studenten van de UT, Saxion en ArtEZ. Als afsluiting van dit lustrumjaar is het programma van het jaarlijkse concert nog uitbundiger dan de voorgaande jaren.

Toegankelijker

''Dit jaar gaan wij het concert groots aanpakken. De samenwerking met bijvoorbeeld Mainline en de diverse andere zangers is een bewuste keuze. Wij hopen de toegankelijkheid van onze muziek hiermee te vergroten. Laat iedereen weten dat harmoniemuziek echt niet saai is. In het concert met de verschillende genres muziek komt sowieso iedereen aan z'n trekken.''

Onder de naam 'SHOT Up and Dance!' staan op het programma onder andere 'Libertadores' van Oscar Navarro en een solowerk voor de bastuba. De solist hiervoor, Ydwer Betzema, komt uit de eigen gelederen van SHOT.

Voetjes van de vloer

Wouter Bos: ''De muziekliefhebbers kunnen dus genieten van diverse soorten muziek: Zuid-Amerikaans, pop, soul, enzovoort. Hiernaast is er volop ruimte om te dansen. Na de pauze vindt er namelijk een metamorfose van de zaal plaats, zodat daarna de voetjes van de vloer kunnen. Dit indachtig de titel van het concert: SHOT up and dance!

Kaarten

Het concert begint om 20.00 uur, de zaal is open vanaf 19.30 uur. Toegangskaarten kosten in de voorverkoop 10 euro per stuk en zijn verkrijgbaar op www.shot.utwente.nl/kaartverkoop. Kaarten aan de deur kosten 12,50 euro.

SAMENWERKING
Dit is de wekelijkse Uittip. Hierbij werkt Huis aan Huis samen met Cultuur in Enschede. Zie voor meer informatie over de samenwerking: cultuurinenschede.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden