De Tor is volgens kenners misschien wel de gezelligste jazzclub van Nederland en al meer dan vijfenveertig jaar een begrip onder liefhebbers.
De Tor is volgens kenners misschien wel de gezelligste jazzclub van Nederland en al meer dan vijfenveertig jaar een begrip onder liefhebbers.

Van Tor naar Stoet en retour

  Cultuur

Dit jaar houdt Jazzpodium De Tor in het kader van de Week van de Amateurkunst op vrijdag 9 juni voor de derde keer de Dag van de Jazzmuzikant. De belangstelling onder liefhebbers is zo groot, dat er niet alleen wordt gespeeld op het Torpodium, maar ook bij de buren van Stoet.

ENSCHEDE - De Tor is volgens kenners misschien wel de gezelligste jazzclub van Nederland en al meer dan vijfenveertig jaar een begrip onder liefhebbers. Vrijdag kun je vanaf 20.00 uur lekker relaxed heen en weer wandelen tussen De Tor aan de Walstraat en Stoet op de hoek Zuiderhagen/Pijpenstraat om te luisteren naar het Martin B Jazzy Combo, Duo Just the Two of Us, Oude Grote Bevelsborg Quartet, Trio KWW, Groove Heart, Square Jazztet, PW JzzCombo, Duo Jami, Jazzworkshop Kaliber en de UT Jazz Combination.

Steenworp

"De grotere combo's zul je nu vinden in jazzpodium De Tor, de kleinere ensembles spelen in Stoet, de brasserie in de bieb. Dit is een sfeervolle en intieme plek, op minder dan een steenworp afstand van De Tor en met een mooi podium", vertelt Peter Wester, die zich bij De Tor bezig houdt met bijzondere projecten.

Jammen

Als klap op de vuurpijl is er aan het eind van de avond een jamsessie in De Tor. Info: www.jazzpodiumdetor.nl/wak

SAMENWERKING
Dit is de wekelijkse Uittip. Hierbij werkt Huis aan Huis samen met Cultuur in Enschede.

Zie voor meer informatie over de samenwerking:

cultuurinenschede.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden