Toneelgroep de Verstrooiers is opgericht in 1976 en bestaat momenteel uit 17 personen. Zaterdag staat het merendeel op de planken van De Kleine Willem in Enschede.
Toneelgroep de Verstrooiers is opgericht in 1976 en bestaat momenteel uit 17 personen. Zaterdag staat het merendeel op de planken van De Kleine Willem in Enschede.

Enschedese ode aan Harry Bannink en Annie M.G. Schmidt

  Cultuur

De musical 'Ja zuster, Nee Zuster' is een ode aan Annie M.G. Schmidt. Zo ziet Gertjan Hoving (68) het in elk geval. De penningmeester van Theatergroep de Verstrooiers in Enschede heeft zin in de uitvoering die zijn groep op zaterdag 13 mei gaat verzorgen in theater De Kleine Willem.

Enschede - De Verstrooiers is opgericht in 1976 en bestaat momenteel uit 17 personen. De groep heeft een regionale functie en speelt de musical behalve in Enschede ook in Denekamp, Oldenzaal en Haaksbergen.

Minder toneel

"Wij zijn van oorsprong een toneelvereniging, maar de laatste tien jaar hebben wij ons meer gericht op musicals. Wij merken dat ons publiek dit genre erg leuk vindt. Zo hebben wij in de loop der jaren een vaste groep toeschouwers weten te creëren in de regio", aldus Hoving, die de hoop koestert dat naar aanleiding van deze musical meer mensen zich aanmelden.

"Nieuwe leden kunnen als inspiratiebron fungeren voor de volgende voorstelling en uiteraard het leven van de vereniging oneindig verlengen", zegt Hoving lachend.

Meesterwerk

'Ja Zuster, Nee Zuster' is het legendarische meesterwerk van Annie M.G. Schmidt en Harry Bannink. Wie wat ouder is, koestert ongetwijfeld mooie en warme herinneringen aan de televisieserie over het rusthuis van Zuster Klivia. De belevenissen van de bewoners van dit rusthuis kluisterden in de jaren zestig bijna heel Nederland aan de buis.

Eigen manier

In de jaren negentig is er van de televisieserie een musical gemaakt. Hoving: "Wij gaan het op eigen manier invullen en de bezoekers laten genieten van mooie liedjes. Zo zullen echte klassiekers de revue passeren, zoals 'M'n Opa', 'De kat van Ome Willem', 'Duifies' en 'De Twips'."

Geslaagd

Regisseur Bart Peeters Weem is er volgens Hoving in geslaagd om de verschillende karakters uit 'Ja Zuster, Nee Zuster' nieuw leven in te blazen. Voor kaarten kunnen belangstellenden terecht op wilminktheater.nl. De entree kost 17,50 euro. Over Theatergroep de Verstrooiers valt meer te lezen op hun site: www.deverstrooiers.nl

SAMENWERKING

Dit is de wekelijkse Uittip. Hierbij werkt Huis aan Huis samen met Cultuur in Enschede.
Zie voor meer informatie over de samenwerking:
cultuurinenschede.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden