Ter ere van de vijftigste verjaardag van de koning verzorgt Laus Deo zaterdag 29 april een feestelijk Oranjeconcert.
Ter ere van de vijftigste verjaardag van de koning verzorgt Laus Deo zaterdag 29 april een feestelijk Oranjeconcert.

Laus Deo zingt met 170 stemmen voor de koning

  Cultuur

Ter ere van de vijftigste verjaardag van Koning Willem Alexander gaat Gereformeerd zangkoor Laus Deo uit Enschede op zaterdag 29 april een feestelijk Oranjeconcert verzorgen in de Enschedese Noorderkerk aan de Lasondersingel.

Enschede - Speciaal voor dit Oranjeconcert heeft het Enschedese koor mannenkoor Salvatori uit Nunspeet uitgenodigd. Dit koor telt zo'n honderd leden. Het is een bijzonder mooi mannenkoor, dat ieder jaar diverse optredens in het gehele land verzorgt. Salvatori staat onder leiding van Jorrit Woudt, die ook Laus Deo leidt. Beide koren hebben al vaker samen opgetreden. Ze vormen dan een groot koor van 170 zangstemmen.

Programma

Het wordt een feestelijk Oranjeconcert, met onder meer een medley van Hollandse liederen. Ook zal het Twentse volkslied gezongen worden en staat er samenzang op het programma. Voor de begeleiding zijn bekwame en bekende musici uitgenodigd. Harm Hoeve beroert het orgel, Johan Bredewout de vleugel, Laura Krale speelt trompet, Leon Koppelman speelt panfluit en harp

Over Laus Deo

Gereformeerd zangkoor Laus Deo uit Enschede bestond in 2016 maar liefst 50 jaar. Dit hebben ze met twee succesvolle jubileumconcerten gevierd. Laus Deo is een gemengd koor en telt 70 leden, de een wat jonger, de ander wat ouder.

Woensdag oefenavond

Het koor is met de repetitieavond van de donderdag naar de woensdag gegaan en oefent iedere woensdagavond in de aula van basisschool De Fontein in Enschede-Noord. Een fijne ruimte om te repeteren, aldus de koorleden.

Onder vakkundige leiding van dirigent Jorrit Woudt zijn de repetities in voorbereiding op het concert op 29 april altijd gezellig. Naast dirigent is Woudt tevens een bekwaam organist en pianist en dirigeert hij meerdere koren in den lande, verzorgt orgelconcerten, geeft orgel- en pianolessen en wordt vaak gevraagd voor begeleiding bij zangavonden op orgel of piano.

Nog even samengevat. Het concert in de Noorderkerk aan de Lasondersingel 18 op zaterdag 29 april begint om 19.30 uur. Om 19.00 uur gaan de deuren open. Entreeprijs: volwassenen 7,50 euro, kinderen 13 tot 18 jaar 5 euro, kinderen tot 12 jaar gratis.

SAMENWERKING

Dit is de wekelijkse Uittip. Hierbij werkt Huis aan Huis samen met Cultuur in Enschede.
Zie voor meer informatie over de samenwerking:
cultuurinenschede.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden