Harmonievereniging Excelsior Lonneker is door haar activiteiten stevig verankerd in het dorp. De vereniging speelt bij dodenherdenking, haalt sinterklaas op, begroet het oogstfeest en begeleidt de palmpasenoptocht.
Harmonievereniging Excelsior Lonneker is door haar activiteiten stevig verankerd in het dorp. De vereniging speelt bij dodenherdenking, haalt sinterklaas op, begroet het oogstfeest en begeleidt de palmpasenoptocht.

Excelsior loopt voorop bij optocht naar paasvuur Lonneker

  Cultuur

Harmonievereniging Excelsior Lonneker is door haar activiteiten stevig verankerd in het dorp. De vereniging speelt bij dodenherdenking, haalt sinterklaas op, begroet het oogstfeest en begeleidt de palmpasenoptocht, om maar een paar voorbeelden te noemen. Zondag marcheert Excelsior weer voorop. Dit keer in de optocht naar het jaarlijkse paasvuur.

LONNEKER – De festiviteiten rond het paasvuur aan de Vliegveldweg worden ook dit jaar weer georganiseerd door De VKL, de Vereniging Koninginnedag Lonneker. Uiteraard hoort daar traditiegetrouw de muzikale optocht bij. Excelsior gaat om 20.00 uur van start op het Dorpsplein. Met aanstekelijke marsmuziek begeleiden de muzikanten de toeschouwers in de optocht naar het vuur.

Tussen de mensen

"Het is een mooie traditie waar we al sinds jaar en dag aan meedoen", aldus een enthousiaste Lieneke van Loenen bij Excelsior. "Deze club hoort echt bij het dorp. We hebben in de optochten op straat heel direct contact met het publiek. Natuurlijk geven we ook concerten in zalen. Daar zitten best heel bijzondere bij, zoals een groots kerstconcert of de kinderconcerten. Dan zit het publiek in de zaal en wij spelen op het podium. Op straat sta je midden tussen het publiek, dat vinden we ook mooi."

'Oude doos'

Voor de optochten heeft Excelsior aparte muziek. In de zaal gaat men voor een mooie mix van klassiek en populair. Op straat heerst de mars. "Bij feestelijke gelegenheden als dit hebben we frisse marsmuziek, daar wordt iedereen altijd vrolijk van. Dat is sowieso het mooie van muziek, je kunt er sfeer mee maken. Dit jaar hebben we enkele mooie en bekende marsen uit de 'oude doos' opgepoetst. Volgend jaar viert Excelsior het 100-jarig bestaan. Dan kijken we onder meer terug naar successen uit het verleden. Een mooi stukje nostalgie. Met een paar marsen uit vroeger dagen, nemen we daar alvast een voorproefje op. Voor de wat oudere mensen zal er best herkenning in zitten."

Tien minuten

Excelsior en de VKL nodigen iedereen uit om het muzikale vuurwerk en het knetterende paasvuur eens mee te maken. De mars naar de Vliegveldweg neemt ongeveer 10 minuten in beslag.

SAMENWERKING
Dit is de wekelijkse Uittip. Hierbij werkt Huis aan Huis samen met Cultuur in Enschede. Zie voor meer informatie over de samenwerking: cultuurinenschede.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden