Hein Bilterijst (tweede van links): "Atak is onze thuisbasis. We repeteren er altijd in de kelder. Mooi dat we er nu ook publiek kunnen ontvangen."
Hein Bilterijst (tweede van links): "Atak is onze thuisbasis. We repeteren er altijd in de kelder. Mooi dat we er nu ook publiek kunnen ontvangen."

Pariah en collega's spelen metal in de kelder van Atak

  Cultuur

Het gaat knallen in Atak. Zaterdag 8 april ontvangt de Enschedese poptempel drie metalbands. Onder het motto 'Metal oet Twente' laten Pariah, Wasted Brains en Skâldgrim Atak's kelder uit zijn voegen barsten. Vanaf 20.00 uur is er gratis toegang, het gevecht met de decibels begint om 21.00 uur.

Enschede - "We gaan zaterdag helemaal los", wil Hein Bilterijst, gitarist bij Pariah, wel kwijt. "Atak is onze thuisbasis. We repeteren er altijd in de kelder. Mooi dat we er nu ook publiek kunnen ontvangen. 'Metal oet de kelder!' wordt een must voor de liefhebber van snoeiharde metal. De optredens voor publiek is toch hetgene waar je het voor doet. Het wekelijks repeteren en de vele uren die je er in steekt. Vooralsnog is de muziek voor ons een dure hobby. Bekend worden is niet echt ons doel, maar het zou wel een kick zijn. Regelmatig optreden zorgt voor meer bekendheid en misschien een keer een echte doorbraak."

Prijzen

Pariah mag zeker niet klagen wanneer het om aandacht van het publiek gaat. De band bestaat in de huidige samenstelling sinds 2013 en sleepte al een aantal prijzen binnen. Zo werd in 2014 niet alleen de publieksprijs bij de Grote Prijs van Twente gewonnen, maar ook het Atak Offensief. "Aan die laatste prijs zat gratis studiotijd verbonden. Daardoor hebben we de single 'Rapture' kunnen maken. Het winnen van prijzen levert altijd aandacht op en daar hebben we veel optredens in Nederland en Duitsland aan te danken. Op dit moment zijn we bezig met een nieuw album. Dat gaan we in de loop van het jaar in eigen beheer uitbrengen."

Modern metal

De nieuwe plaat zal worden volgespeeld met modern technical metal, het kenmerk van de band. Daarmee gaan Hein en zijn strijdmakkers Ruben Boer, Bas Trouw, Pim Meylof en Tjalle Oosting zaterdag in de kelder ook het publiek plat spelen.

"We hebben een overtuigende act, een echte show. Stijlen als trashmetal en deathcore hebben we op onze eigen manier samen gesmeed tot een herkenbare modern metal. Na 8 april gaan we minder optreden om ons helemaal op de plaat te kunnen richten. Je mag ons dit keer dus niet missen."

SAMENWERKING

Dit is de wekelijkse Uittip. Hierbij werkt Huis aan Huis samen met Cultuur in Enschede.
Zie voor meer informatie over de samenwerking: cultuurinenschede.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden