Dertien getalenteerde jonge acteurs van 12 tot en met 15 jaar staan op 28, 29 en 30 april op de planken met de voorstelling Macbeth. Hier staan ze op de foto met de professionele makers.
Dertien getalenteerde jonge acteurs van 12 tot en met 15 jaar staan op 28, 29 en 30 april op de planken met de voorstelling Macbeth. Hier staan ze op de foto met de professionele makers.

Sonnevanck speelt eigentijdse versie van Macbeth

  Cultuur

ENSCHEDE - Dertien getalenteerde jonge acteurs uit Enschede en omgeving krijgen op 28, 29 en 30 april de kans op een bijzondere ervaring. Bij Theater Sonnevanck zullen zij onder begeleiding van ervaren theatermakers de Coming of Age-voorstelling Macbeth maken.

Een bloederige comedy-horror vol lijken en spoken, huiveringwekkende soundscapes en livemuziek. Macbeth is exclusief te zien in Theater Sonnevanck.
Jeugdtheatergezelschap Theater Sonnevanck uit Enschede staat bekend om haar voorstellingen vóór kinderen en jongeren. In het kader van talentontwikkeling maakt het jeugdtheatergezelschap eens per jaar een voorstelling mét jongeren, de zogenoemde Coming of Age-voorstelling. Meer dan vijftig jongeren deden in december audities, waaruit dertien jongeren van 12 tot 15 jaar zijn geselecteerd.

De jongeren worden professioneel ondersteund door regisseur Marije Gubbels, muzikanten Jan en Keez Groenteman, vormgever Sanne Oostervink en theaterdocent Nadieh Graumans-Tigchelaar. Marije Gubbels bewerkte de tekst van Shakespeares Macbeth tot een comedy-horror geschikt voor iedereen vanaf 10 jaar.
Macbeth wil heel graag koning worden, en zijn nog ambitieuzere vrouw vindt alles geoorloofd om dat doel te bereiken. Zelfs als de huidige koning daarvoor moet worden vermoord. En zijn zonen. En collega-edellieden. Vertrouwelingen. Vrienden. Hun vrouwen. En voor de zekerheid ook hun kinderen. Want koning worden is één ding, koning blijven… vraagt het uiterste.

Meer informatie op www.sonnevanck.nl/voorstelling/macbeth

Meer berichten