In 'Hot goes proms' gaat het Harmonie Orkest Twente verder dan ooit. Komt dat zien op zaterdag 1 april in de Grote Kerk. Dan gaan bij HOT alle remmen los.
In 'Hot goes proms' gaat het Harmonie Orkest Twente verder dan ooit. Komt dat zien op zaterdag 1 april in de Grote Kerk. Dan gaan bij HOT alle remmen los.

Harmonie Orkest Twente mikt met populair op nieuw publiek

  Cultuur

Harmonie Orkest Twente mikt sinds een aantal jaren op nieuw publiek. Met concerten als 'HOT goes fantasy' en 'HOT goes America' had men al veel succes. In 'Hot goes proms' gaat men dit keer nog een stapje verder. Komt dat zien op zaterdag 1 april in de Grote Kerk. Dan gaan bij Harmonie Orkest Twente alle remmen los.

ENSCHEDE - "Nee, het is geen grap", lacht Nettie van Bergen, zelf al sinds de oprichting in 2003 lid van fusieorkest HOT. Ze vervolgt: "We hebben niet zo nagedacht over de datum. Misschien moeten we nog wel iets ludieks bedenken. Voorlopig denken we echter dat de muziek en de opzet van het concert aantrekkelijk genoeg is. Ik heb in de eigen kring van vriendinnen al gemerkt dat onze nieuwe stijl wel aanslaat. We brengen niet meer alleen het klassieke repertoire, maar gaan duidelijk de populaire kant op. Dit keer kleden we de zaal ook nog eens in prom-stijl aan. Met statafels en een bar. Je kunt onderwijl dus rustig een drankje gaan halen."

Kiteman

De vriendinnen hebben alvast waardering voor de lossere concertstijl. Nu moet er nog een breder publiek op af komen. Onbekend maakt vaak ook onbemind. "Op voorhand hebben mensen vaak een negatief idee over concerten. Wanneer ze het eenmaal meemaken, hoor je veel positieve geluiden. Wij maken de drempel nog wat lager. Met muziek van Prince bijvoorbeeld, of uit de Jazz Suite waar ook André Rieu zoveel succes had. Verder klinkt nog een mooie solo in het stuk 'Sorry' van Kiteman. Er komen dus diverse stijlen voorbij. Veel variatie."

Warm bad

Dat zowel het leerlingen orkest HOT2B als het grote orkest van de vereniging met zichtbaar plezier op het podium zitten, is ook sterk. Het plezier straalt er volgens Van Bergen vanaf.

Nieuwe leden

"Dat geldt in elk geval voor mezelf. HOT is een hele fijne club. Nieuwe leden worden met open armen ontvangen. Dan beland je in een warm bad heb ik zelf ooit mogen ervaren. HOT kent geen kliekvorming en dat is een sterk punt van de vereniging. Het gaat goed met de club en dat laten we zaterdag zien."

Het concert gaat om 20.30 uur van start.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden