Gastcurator is de veelbesproken kunstenaar TINKEBELL, die met deze expositie het publiek op scherp wil zetten. Foto: Ruben Ooreel
Gastcurator is de veelbesproken kunstenaar TINKEBELL, die met deze expositie het publiek op scherp wil zetten. Foto: Ruben Ooreel

'Kunst, kunst.. wat is kunst nou eigenlijk?'

  Cultuur

Enschede - Kinderen die een boomhut bouwen; een excursie naar de Amsterdamse Zuidas; een zelfgefokt kippenras; een radiostation; een vliegtuig. Zomaar een opsomming van kunstwerken die net zo goed geen kunst hadden kunnen zijn. Vanaf 8 april worden ze tentoongesteld bij Concordia in Enschede in de expositie How on earth should this be art?

De gastcurator is de veelbesproken beeldend kunstenaar TINKEBELL, die met deze expositie het publiek op scherp wil zetten. De opening wordt gedaan door kunstenaar annex social designer Tabo Goudswaard.

Weinig is zo omstreden als kunst, want hoe bepaal je wat kunst is? Om te beginnen is er de simpele reden dat er in alle bovenstaande gevallen een kunstenaar is die heeft gezegd 'dit is mijn kunstwerk'. In deze expositie staat kunst buiten de reguliere kunstcontext centraal. TINKEBELL selecteerde acht kunstenaars die zij van belang vindt in de actuele beeldende kunst.

Onderdeel van deze expositie is de Kamerplant tour van TINKEBELL. Tickets voor de speciale excursie zijn vanaf nu te boeken via www.concordia.nl. De kosten hiervoor zijn 65 euro per persoon, inclusief busreis vanuit Enschede én koffie met gebak. Op facebook.com/kamerplanttour staat een voucher die goed is voor 10 euro korting.

De expositie wordt op 8 april om 15.00 uur geopend en is te zien tot zondag 2 juli. De excursie is op 7 april, 20 april, 24 mei en 21 juni. De expositie is gratis te bezichtigen.

Meer berichten