"We laten het publiek dit keer kiezen van een menukaart. Net als in een restaurant krijgt iedereen een menukaart. Daar staan acht 'gangen' op."
"We laten het publiek dit keer kiezen van een menukaart. Net als in een restaurant krijgt iedereen een menukaart. Daar staan acht 'gangen' op."

Bij Alludens staat een avond lang improvisatie op het menu

  Cultuur

ENSCHEDE - Alludens Trainingen en Entertainment verzorgt trainingsactiviteiten voor bedrijven. Sinds een aantal jaar heeft men ook een 'tak' voor improvisatietheater. In eerste instantie opgestart voor het eigen personeel, inmiddels ook populair bij mensen van buitenaf. Zaterdag 11 maart gaan de deelnemers de planken op. Publiek is welkom in Spinnerij Oosterveld op Rigtersbleek.

"Alludens heeft 15 freelancers in dienst", vertelt mede-eigenaar Bea Maartens. "Voor de trainingsacteurs zijn we enkele jaren geleden met een groep voor improvisatietheater van start gegaan. Mensen van buitenaf waren van meet af aan welkom. Daar bestaat ook veel belangstelling voor. Momenteel zijn er drie groepen en binnenkort gaan we waarschijnlijk met een vierde van start. Voor die groepen is het ook mooi om eens voor publiek op te treden."

Vandaar dat Alludens twee keer per jaar optredens verzorgt. En daar wil het publiek best voor komen. "We zijn intern begonnen, maar nu is iedereen welkom. De belangstelling varieert. Het hangt er sterk vanaf wat er die dag verder te doen is. Zaterdag is de finale van 'Wie is de Mol', dat zal best van invloed zijn. De ervaring leert dat we op zo'n 50 tot 60 bezoekers mogen rekenen."

Het publiek krijgt volgens Maartens een interessante avond voorgeschoteld. Zoals gebruikelijk bij improvisatietheater, heeft de toeschouwer ook de nodige invloed op het spel. "We laten het publiek dit keer kiezen van een menukaart. Net als in een restaurant krijgt iedereen een menukaart. Daar staan acht 'gangen' op. Geen hapjes en drankjes dit keer. De bezoeker kan kiezen uit verschillende improvisatiemogelijkheden. Voor de amuse en de koffie zijn korte verhaallijntjes te kiezen, bij het hoofdgerecht krijgt men een langere improvisatie voorgezet. Het publiek mag zijn voorkeur uitspreken en de meeste stemmen gelden."

Veel mensen kennen het improvisatietheater vooral van de theatersport. Die kant gaat het zaterdag echter niet op. "Bij ons is er geen wedstrijdelement. Het publiek mag kiezen en vervolgens staat het improviseren voorop."

De voorstelling begint om 20.00 uur en de entree bedraagt 7,50 euro. Daar is een consumptie bij inbegrepen.

SAMENWERKING 

Dit is de wekelijkse Uittip. Hierbij werkt Huis aan Huis samen met Cultuur in Enschede.
Zie voor meer informatie over de samenwerking: cultuurinenschede.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden