De Willem Wilminkprijs voor het Beste Kinderlied is een initiatief van Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede.
De Willem Wilminkprijs voor het Beste Kinderlied is een initiatief van Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede.

Nominaties voor Beste Kinderlied 2024

Cultuur

Steven Wouterlood, Jurrian van Dongen en Gerson Main, Daan Faber, Diorno ‘Dio’ Braaf en Marnix Dorrestein zijn (in willekeurige volgorde) de genomineerden voor de Willem Wilminkprijs voor het Beste Kinderlied 2024. De winnende tekstschrijver(s) wordt maandag 15 april bekendgemaakt in het Muziekcentrum.

Enschede - Dit jaar stuurden bijna honderd componisten, tekstschrijvers en producenten hun lied in. De variatie in stijl, vorm, kwaliteit, tijdsgeest en thematiek was groot. Na lang beraad heeft de vakjury (Mark Haayema, Izaline Calister, Daniël van Klaveren, Bart Tuinman en Flip Zonne Zuijderland) unaniem voor de drie genomineerden gekozen.

Andersom van Steven Wouterlood (tekstschrijver en componist), gezongen door Desi van Doeveren en Jeske van der Staak, met Fons Merkies als arrangeur is genomineerd. ‘’Andersom is een lied tussen een konijn en een krokodil. Soms is het verlangen groot om iets of iemand anders te zijn. In dit lied wordt die wens heel zoet neergezet”, aldus de vakjury. “Op een vreemde manier voel je dat Steven met dit lied nog een grimmig staartje zou willen schrijven. Een ogenschijnlijk simpel lied, maar sterk in zijn eenvoud.”

Je weet dat je wat mist van Jurrian van Dongen (tekstschrijver) is ook genomineerd. De compositie is van Jan & Keez Groenteman en wordt uitgevoerd door Jesse Mensah. De vakjury: “Jurrian won al twee keer eerder de Willem Wilminkprijs (2022 en 2023) en dit jaar is hij weer genomineerd. Kunnen we nog om hem heen? Voorlopig niet. Met het lied: Je weet dat je wat mist kruipt hij weer moeiteloos onder je huid om alle haren op je arm rechtop te zetten.”

Pittig van Gerson Main, Daan Faber, Diorno ‘Dio’ Braaf en Marnix Dorrestein (tekstschrijvers) is ook genomineerd. De compositie is van Marnix Dorrestein, Daan Faber en Azim Inami en wordt uitgevoerd door Dio. In dit lied werd de vakjury verrast door zowel de tekst als de muziek. “Een ‘funky’ lied over de smaak Pittig. We kregen naast dit lied ook de smaken Zoet, Zout, Bitter en Zuur toegezonden.’’

Tijdens een feestelijke bijeenkomst in het Muziekcentrum wordt maandag 15 april de winnaar van de Willem Wilminkprijs voor het Beste Kinderlied 2024 bekend gemaakt. De prijsuitreiking vormt de afsluiting van de Kindermuziekweek, die dit jaar plaatsvindt van vrijdag 5 tot en met zondag 14 april. Vorig jaar won Jurrian van Dongen, met Een soort van. Naast de juryprijs wordt op 15 april ook de winnaar van de Publieksprijs bekendgemaakt. Stemmen kan via www.willemwilminkprijs.nl.

Tetem maakt werk van het Maker Festival Twente.
Tetem maakt werk van Maker Festival 28 apr, 15:08
Christian Pielich. (Foto: Bodine Jeske)
Christian Pielich met cabaretshow NU in Vestzak 28 apr, 09:24
Afbeelding
Enschede viert Koningsdag 2024 FOTO'S 27 apr, 18:55
Afbeelding
Koningsdag in Lonneker FOTO'S 27 apr, 16:59
Victoria'28 heeft een DHL pakketautomaat.
DHL pakketautomaat geplaatst bij Victoria 27 apr, 12:56
Dolf Jansen en Jitske Kramer brengen 'All Inclusive' naar het Wilminktheater.
Jitske Kramer en Dolf Jansen met 'All Inclusive' 27 apr, 10:26
Afbeelding
Drukke en gezellige Koningsnacht in de binnenstad FOTO'S 26 apr, 22:32
Jan Henk de Groot komt naar Concordia.
'Grunningse laidjes' live op Twentse bodem gezongen 26 apr, 18:09