Open dag in de oude Drukpershal op 23 maart.
Open dag in de oude Drukpershal op 23 maart. Foto:

Diverse activiteiten tijdens open dag Drukpershal op 23 maart

Cultuur

Projectteam Cromhoff organiseert op zaterdag 23 maart in de oude Drukpershal van Wegener,aan de Getfertsingel een open dag voor alle inwoners van Enschede. 

Enschede - Vanaf 13.00 uur kunnen kinderen gratis deelnemen aan een speelmarkt met verschillende activiteiten. ‘’Bezoekers kunnen kennis maken met het Laadperron en je kunt de verschillende imposante ruimtes in de Drukpershal van binnen bekijken. Er zijn verschillende muzikale optredens, met als afsluiter DJ La Fuente’’, aldus Projectteam Cromhoff.


Van 13.00 tot 18.00 uur kunnen kinderen tot 12 jaar deelnemen aan diverse gratis kinderactiviteiten in de Drukpershal.
Het thema voor de kinderactiviteiten is Pasen. Kinderen kunnen eieren knutselen met Kaliber, Paas gymmen met Fit & Fun, geschminkt worden door de TwenteNannies, 3D tekenen met Tetem en nog veel meer.


Medio dit jaar zal de nieuwe horecagelegenheid het Laadperron officieel haar deuren openen. Tijdens deze open dag kunnen bezoekers alvast kennismaken met het Laadperron, de horecagelegenheid waarbij opladen centraal staat. “Onder het genot van een speciaal biertje, muziek en een hapje kun je hier rustig met vrienden, familie, collega’s genieten van een potje Jeu de Boules. Bij opladen hoort ook muziek, vanaf 15.00 tot 20.00 uur zullen de Vinyl Brothers plaatjes draaien. ‘s Avonds kunnen bezoekers van 20.00 tot 24.00 uur genieten van optredens van DJ Robba en La Fuente in de imposante Drukpershal. Voor het avondprogramma vindt er tegen gereduceerd tarief ticketverkoop plaats’’, aldus Projectteam Cromhoff. Tickets zijn te bestellen op de website van Cromhoff - www.cromhoff-enschede.nl/opendag.

Deze open dag wordt georganiseerd door projectteam Cromhoff die bestaat uit de Gemeente Enschede, BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling en Koopmans Projecten. Het gebied wordt ontwikkeld als woningbouwlocatie met honderden nieuwe woningen en bijbehorende faciliteiten. De Drukpershal is onderdeel van deze gebiedsontwikkeling en krijgt in de nieuwe wijk een centrale functie. De tijdelijkheid biedt de ruimte om er de komende jaren al gebruik van te maken. Projectteam Cromhoff gaat samen met de stad ruimte bieden aan horeca, cultuur en activiteiten. De open dag op 23 maart is de start van een nieuwe fase in Cromhoff.

Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 5 uur geleden
Speaking Minds slaat aan.
Vraag aan leerlingen: 'Wat heb jij nodig om lekker in je vel te zitten?' 7 uur geleden
De eerste sleutels zijn uitgedeeld.
Woningen Drienerweg en Walhofstraat opgeleverd gisteren
Taoufik Allam gaat over de streep.
Enschede Marathon een hardloopfeest 24 apr, 15:01
Bart Kuiper en Stephan Wevers.
Akkoord Saxion en Twente Safety Campus 24 apr, 14:57
Afbeelding
Drukte bij opening Albert Heijn Twekkelerveld 24 apr, 14:12
Het voormalige SLO-terrein krijgt voorbeeldtuinen.
Inspiratietuinen op voormalig SLO-terrein 24 apr, 14:00
Wout Brama heeft een cadeau voor Klaas Friskus. (Foto: Janny Friskus)
Geslaagd Sportcafé in kantine Sparta Enschede 24 apr, 12:20