Emma Stone and Mark Ruffalo in POOR THINGS. Photo by Atsushi Nishijima. Courtesy of Searchlight Pictures. © 2023 20th Century Studios All Rights Reserved.
Emma Stone and Mark Ruffalo in POOR THINGS. Photo by Atsushi Nishijima. Courtesy of Searchlight Pictures. © 2023 20th Century Studios All Rights Reserved. Foto: Atsushi Nishijima

Film Pour Things met Emma stone in Concordia

Cultuur

Concordia heeft nieuwe films.

Poor Things: Emma Stone schittert in grote Oscarfavoriet en winnaar filmfestival Venetië

De nieuwe speelfilm Poor Things vertelt het ongelofelijke verhaal en de fantastische evolutie van Bella Baxter (Emma Stone), een jonge vrouw die weer tot leven is gewekt door de briljante en onorthodoxe wetenschapper Dr. Godwin Baxter (Willem Dafoe). Bella is leergierig en leeft een beschermd bestaan bij Baxter. Ze mist kennis over de wereld om haar heen, maar heeft een drang er meer over te leren. Daarom gaat Bella er vandoor met Duncan Wedderburn (Mark Ruffalo), een gladde en losbandige advocaat. Ze beleven een wervelend avontuur over de hele wereld. Bevrijd van de vooroordelen van haar tijd, wordt Bella standvastig in haar doel om op te komen voor gelijkheid en bevrijding.

Poor Things is de nieuwe film van Yorgos Lanthimos, maker van Dogtooth, The Lobster en The Favourite. Zijn nieuwe film is een nieuw, heerlijk eigenzinnig, fascinerend en komisch meesterwerk. Poor Things werd op het filmfestival in Venetië bekroond met de Gouden Leeuw en is genomineerd voor maar liefst elf Oscars.

Blue Valentine: fraaie film over de liefde, ingeleid en nabesproken door relatietherapeut

De film Blue Valentine volgt het leven van Dean (Ryan Gosling) en Cindy (Michelle Williams), wier ooit vurige romance wordt blootgelegd in een aangrijpende en eerlijke vertelling. Terugblikkend op hun liefdesverhaal, onthult de film de prachtige hoogtepunten en de pijnlijke dieptepunten van hun relatie.De film laat zowel het opbloeien als verval van een zinderende liefde zien. Het gaat over de liefde, en over liefde niet kunnen verdragen. Over je beste doen, en over mislukken.

Blue Valentine uit 2010 wordt eenmalig vertoond, in de maandelijkse filmreeks ‘Cinementaal’, met inleiding en nabespreking door relatietherapeut Ria Brinkman-Jansen. Ze staat stil bij de rol van hechting, de invloed van trauma en over trauma’s door de generatie heen. Hoe geef je liefde als je zelf geen liefde hebt gekregen? Wat gebeurt er als je de ander wilt redden als je zelf ontredderd bent? Hoe in de liefde je eigen trauma’s aan te kijken? Hoe het overleven te stoppen en te gaan leven in de liefde?

But I’m a Cheerleader: satirische romantische komedie, geselecteerd lhbtq+jongerenvereniging

Een naïeve tiener wordt door haar conservatieve ouders en vrienden naar een afkickkamp gestuurd, die haar ervan verdenken lesbisch te zijn. Megan is een typisch Amerikaans meisje: een cheerleader met een vriendje. Maar ze wil haar vriend niet zo graag kussen, en ze heeft een hele goede band met haar cheerleadervrienden. Bovendien is haar kluisje gevuld met foto’s van meisjes. Haar ouders en vrienden komen tot de conclusie dat ze homo is en sturen haar naar een ‘seksuele omleidingsschool’, waar iedereen openlijk zijn homoseksualiteit omarmt. Nu moet Megan uitzoeken of ze aan de verwachtingen zal voldoen en hetero zal worden of haar gevoelens voor de mooie Graham zal volgen.

De satirische romantische komedie uit 1999 is op dinsdag 13 februari eenmalig te zien in de maandelijkse reeks Movies with Pride. Ditmaal is de film uitgekozen door Exaltio, de lhbtq+ jongerenvereniging van Enschede.

De Sint Josephkerk.
Renovatie kerkdeuren Sint Josephkerk 2 mrt, 14:42
Glanerbrug heeft een Euregio adviesdag.
Euregio adviesdag 2 mrt, 12:27
Afbeelding
Fiona Weide heeft cursus tekenen in de Zessprong 2 mrt, 08:49
Orrsing Schoenmode heeft nu ook schoenen van het merk Footnotes.
Ontdek het merk Footnotes bij Orrsing Schoenmode 1 mrt, 15:44
Op Afroep in actie tijdens de WAK. (Foto: Geert Foekens)
De WAK zoekt nieuwe vrijwilligers 1 mrt, 11:28
Rick Ardesch, Bert van Losser, Gerard Bos en Paul Krabbe. (Foto: RTV Oost).
Bijpraten over het amateurvoetbal 1 mrt, 10:02
Afbeelding
Geniet van de Special TV Muziekshow op TV Oost 1 mrt, 09:54
Torben Aalbers werkt mee aan de zonneauto van Brunel.
Enschedeër Torben Aalbers dit jaar actief in Brunel Solar Team 29 feb, 15:50