Het interkerkelijk vrouwenkoor Creedon doet vrijdag 3 maart mee aan de Wereld Vrouwengebedsdag. Vierentwintig uur lang gaan gezongen gebeden de wereld rond.
Het interkerkelijk vrouwenkoor Creedon doet vrijdag 3 maart mee aan de Wereld Vrouwengebedsdag. Vierentwintig uur lang gaan gezongen gebeden de wereld rond.

Vrouwenkoor Creedon stuurt gebeden de wereld rond

  Cultuur

ENSCHEDE - Het interkerkelijk vrouwenkoor Creedon doet vrijdag 3 maart mee aan de Wereld Vrouwengebedsdag. Vierentwintig uur lang gaan gezongen gebeden de wereld rond. Van 19.30 tot 20.30 uur neemt Creedon in het gebouw van de Vrije Evangelische Gemeente aan de Boddenkampstraat een uur voor haar rekening. De actie is vrij toegankelijk.

Creedon werd 37 jaar geleden opgericht als een gemengd jongerenkoor. In de loop der jaren werd het aantal mannenstemmen steeds kleiner. Drie jaar geleden besloten de dames als vrouwenkoor verder te gaan. Nu is de dirigent de enige man in het gezelschap. Onder zijn leiding zingen de dames met veel plezier en delen op deze manier ook hun geloof.

Geloof aan de basis

"De basis van ons zingen is het geloof", vertelt koorlid Debora Nijssen. "Zo zijn we ook in de Wereld Vrouwengebedsdag gerold. Vorig jaar zijn we benaderd voor deelname. Dat is zo goed bevallen, dat we ons dit jaar direct weer hebben aangemeld. Als vrouwenkoor passen we er natuurlijk heel goed bij. Ook het thema spreekt ons aan. Ons koor heet niet voor niets Creedon, dat is oud-Iers voor geloof."

Zelfde liturgie

Het zingend bidden staat centraal in de Wereld Vrouwengebedsdag. Vierentwintig uur lang richten deelnemers vanuit de hele wereld hun aandacht op gebed en bezinning. "Dit doen we aan de hand van gebedsdiensten van een uur. Alle deelnemers maken gebruik van dezelfde liturgie. Teksten en liederen zijn voorgeschreven en dus overal hetzelfde. Ieder in zijn eigen taal, dat wel. De organisatie heeft dit keer alles vanuit de Filippijnen geregeld. Alleen bij aanvang, onder de collecte en na afloop van de dienst is plaats voor liederen uit het eigen repertoire."

Openbaar

De diensten zijn openbaar en iedereen is vrijdag dan ook van harte uitgenodigd. "We vinden het fijn om samen te zingen. Natuurlijk is het nog mooier wanneer er veel luisteraars bij zijn. Bezoekers maken onderdeel uit van een fantastisch project en de toegang is vrij. In deze omgeving zijn we volgens ons de enige deelnemer, pak dus je kans."

Samenwerking

Dit is de wekelijkse Uittip. Hierbij werkt Huis aan Huis samen met Cultuur in Enschede. Zie voor meer informatie over de samenwerking:
cultuurinenschede.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden