Hans Assink

Knudde

  Column

Column Hans Assink

De maand juli zit er ook alweer op. Het gaat snel. Even leek het erop dat de kandidaten voor de Knuddetrofee op vakantie waren, maar het is nog een aardig lijstje geworden.


Een top 10!

10. Appie Timmer. Onze ongelooflijk goede drummer en zanger is gestopt en dat is uiteraard een knuddestreek, want we gaan 'm missen.

9. Nu we het toch over muziek hebben: de Hit Kwis. Vreselijke quiz met alleen maar aanstellers. En dat op NPO1. Zonde van het belastinggeld.

8. Douglas. Omdat ie bij Kowet is gaan voetballen.

7. En nu we het toch over goede voetballers hebben: ikzelf. Ik noemde in de knuddelijst van juni Akwasi een zanger en dat was vreselijk knudde volgens Zoonlief, want Akwasi was een rapper!

6. (stationair) Johan Derksen. Hoort gewoon standaard in deze lijst. Gedroeg zich deze maand opvallend rustig en viel niet eens op een halve slechte grap te betrappen. En da’s ook knudde.

5. (vorige maand ook op 5) Jan Streuer. De td van onze efcee had toch wel eventjes met Bryan Ruiz kunnen bellen? Misschien had ie wel geld mee willen nemen?

4. De Lonneker actiegroep die tegen de aanleg van een mooi fietspad is. Ga ik verder niet uitleggen.

3. Robert Zandstra. Volgens de tamtam in Boekelo heeft de baas van de Military meer oog voor de vips dan voor het voetvolk en dan spant ie de paarden toch echt achter de wagen.

2. Het college van B en W minus Jeroen Diepenmaat. Gaan gewoon met z’n allen lekker op vakantie en laten het besturen van de stad over aan één persoon: Jeroen Diepenmaat. We hebben het overleefd, maar het is wel knudde in optima forma.

1. De turnbond. Heeft jaar in jaar uit niks gedaan met al die klachten over trainers. En die trainers? We wachten het onderzoek af.

Hans Assink schrijft al jaren via Tekstbureau Piet (Passie In Elke Tekst). Zijn boek Kollum is te bestellen via uitgeverij@twentekst.nl en 06 - 112 456 11. Via assink@home.nl mag ook. Nu een speciale zomeraanbieding: drie halen, twee betalen!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden