Hans Assink

Boompje

  Column

Column Hans Assink

Het is 29 juli en ik kan nog altijd de tourpool winnen. Dat gebeurt niet zo vaak. Wel of geen Mike Theunissen, Jasper Stuyven, Bauke Mollema, Mikel Landa of Sonny Colbrelli?
Het zijn zorgen voor later. De tour komt nog. Parijs is verder dan ooit.
Maar vliegtuigen om ernaartoe te vliegen zijn er genoeg. Op ons eigen Airport Twente staan er nu geloof ik zes. Van die hele dikke Boeings. Van de Lufthansa. En het levert nog geld op ook! Een vliegtuigje parkeren kost 10.000 euro per maand. En dat maakt van Twente zo’n beetje het enige vliegveld dat in de huidige coronatijden winst maakt.
Dat kan toch bijna niet anders, al heb ik natuurlijk meer verstand van wielrennen dan van vliegen. Toen Joop de tour won in 1980, stond ie eerst dik drie minuten achter op de gele trui en reed ie in de eerste week ‘slecht’, vond ie ook zelf. Tegenwoordig zou je denken van drie minuten achter: kansloos.
Maar goed, het zijn andere tijden. Ons vliegveld maakt winst! En niet alleen het vliegveld, ook Sportaal maakt winst!
Nou heb ik nog maar weinig goede verhalen over Sportaal gehoord, maar een positief saldo over 2019 van 1845 euro noem ik positief. Zeker vergeleken met de cijfers over 2018, want toen maakten ze liefst 77.000 euro winst. En dat is natuurlijk niet de bedoeling voor Sportaal.
Zo’n sportbedrijf moet eigenlijk nul winst maken. En zorgen dat de huur niet te hoog wordt voor de clubs uiteraard en dat er minimaal één prachtig zwembad is, met niet alleen maar watertemperaturen van 28 en 30 graden. We zijn geen mietjes!
Ander goed nieuws is dat de 42 lindes aan de Lasondersingel nog niet om zijn. Sterker, wethouder Van Houdt lijkt om. Kan ook niet anders met zo’n naam, maar toch. Ik las iets als ‘alle bomen behouden met groeiplaatsverbetering’.
Mooi woord, dat groeiplaatsverbetering. Valt een aardig boompje over op te zetten.

Hans Assink schrijft via Tekstbureau Piet. Zijn boek Kollum is te bestellen via uitgeverij@twentekst.nl (06 - 112 456 11) en assink@home.nl. Nu speciale zomeraanbieding: drie halen, twee betalen!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden