Hans Assink

Kuipertje

  Column

Column Hans Assink

Het blijven maar rare tijden. In Boekelo is een bom gelegd onder hun eigen paardensportspektakel en in Lonneker zijn ze tegen de aanleg van een fietssnelweg.
Ik vind het allebei maar raar. Ik ken Boekelo als een klein dorp met grote gemeenschapszin. Normaal gesproken staan ze elkaar half, precies, waar ze in Glanerbrug ook zo goed in zijn. Maar nu ligt de (betaalde) voorzitter onder vuur. Twee kampen: vips versus voetvolk.
Ook in Lonneker twee kampen: fietssnelwegtegenhouders versus de gemeente. Het is weer het oude liedje. De bewoners klagen over te weinig communicatie vanuit de gemeente.
Daarom wordt er nu een brede overleggroep opgericht, waarin de dorpsraad, een ondernemer (waarom niet meer) en zeven bewoners (de grootste schreeuwers?) zijn vertegenwoordigd, zo lees ik in de krant. En dan wordt er ook nog een extern adviesbureau ingehuurd (kassa!) om de gesprekken te stroomlijnen.
Me dunkt, ze vergeten één iemand: Hennie Kuiper! We hebben toch niet voor niks een fietsburgemeester!
Kuipertje moet die eigenwijze Lonnekeraars toch aan het verstand kunnen brengen dat er niks mis is met een fietssnelweg. En waar de route langs gaat zou ze worst moeten zijn toch.
Wees blij met zo’n mooie F35 voor de deur. Niks geen uitlaatgassen meer. En je bent met de fiets zo in de stad! Niks mis mee, zou Gijp zeggen. Dus als ik dat adviesbureau een advies mag geven (rekening volgt) dan zou ik Hennie Kuiper aan tafel zetten.
En dan mogen ze in Lonneker nog zo eigenwijs wezen, onze fietsburgemeester is dat ook. En wie twee keer tweede wordt in de Tour heeft recht van spreken. Bovendien, wie moet er anders beslissen? Het hele college is met vakantie! Nou ja, alleen wethouder Jeroen Diepemaat is er nog. Onze hele stad, dus ook Lonneker, is in handen van Jeroen Diepemaat… ‘Eenmansbestuur’ lees ik in de krant. Ik verwacht deze week nog demonstraties.

Hans Assink schrijft via Tekstbureau Piet. Zijn boek Kollum is te bestellen via uitgeverij@twentekst.nl (06 - 112 456 11) en assink@home.nl. Nu een zomeraanbieding: drie halen, twee betalen!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden