Knudde


Hans Assink

Knudde

  Column

Column Hans Assink

De maand juni zit erop en Arjen Robben keert terug op de Hollandse voetbalvelden. Nou, dan kan de klassieker van de Knuddetrofee ook wel weer. Het was dringen geblazen in juni om de topposities. Een top 9 zelfs.

9. Arie Boomsma (vorige maand op 8). Waarom moet die Boomsma zich overal mee bemoeien? Nu weer met die slechte grap van Johan Derksen.
8. Akwasi. Ja, onze zanger moet ook in de knuddelijst. Ik wil niet discrimineren. Zag er niet goed uit met zijn oproep tot geweld en al helemaal niet met zijn uitleg ervan.
7. De manager van Akwasi. Gaf zijn zanger een mediaverbod en dat valt onder Stasi praktijken en dat is uiteraard knudde.
6. (gestegen van 8) Johan Derksen. Twee plaatsen winst voor onze brompot uit Grolloo, die slechte grappen soepeltjes combineert met een gebrek aan inlevingsvermogen.
5. Jan Streuer. Nog maar net bij onze efcee en direct al top 5! Wat deed onze td? De selectie die al zo smal is versterken met een Volendammer met de naam Smal!
4. Het duo Halsema/Grapperhaus. Femke deed vroeger de havo op het Kottenpark, maar is nu burgemeester van Amsterdam. Zorgde voor een onvergetelijk demonstratie op de Dam, inclusief mega coronabesmettingstest, maar die apps met de minister waren van de categorie knudde.
3. Arjan Kampman. PvdA-wethouder te Enschede en uiterst
aimabel persoon, maar hij had natuurlijk Sophie van het Varaprogramma Opstandelingen te woord moeten staan. Sterker: hij had Sophie moeten vertellen hoe goed Enschede het doet. Knudde en hele slechte reclame voor Enschede.
2. Paul van der Kraan. Algemeen directeur van onze efcee, grootste hobby: mensen ontslaan/wegsturen. Verder was het (niet)vastleggen van de Duitse trainer Zorniger natuurlijk ook knudde.
1. Wilfred Genee. Geen ballen, liet zijn eigen team in de steek. Een ongelooflijke knuddestreek!

Hans Assink schrijft al jaren via Tekstbureau Piet (assink@home.nl). Zijn boek Kollum is te bestellen via uitgeverij@twentekst.nl en 06 - 112 456 11. Via assink@home.nl mag ook. Nu in de aanbieding!!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden