Hans Assink

Knudde

  Column

Column Hans Assink

De maand mei zit erop en de virologen komen met een nieuwe raadgeving: voor het zingen de kerk uit. Nou, dan wordt het de hoogste tijd om een andere klassieker voor de dag te halen, de Knudde trofee. Voor wie het niet (meer) weet: een (denkbeeldige) prijs voor diegene die iets heeft gedaan waar met gemak het predicaat knudde aan gekoppeld kan worden.
De maand mei levert een top 8 op. Vooruit dan maar: 8. Johan Derksen. Meer een oeuvreprijs voor deze brompot die in geen enkele knuddelijst mag ontbreken, maar wat hij allemaal zei over de directeur van onze efcee Van der Kraan sloeg nergens op.
7. Arie Boomsma. Vanwege zijn gedram over de sportscholen. Van mij mogen de sportscholen morgen open, maar wel onder de voorwaarde dat Arie Boomsma tot 2023 niet meer in een talkshow zit. 6. Leonie ter Braak. Zat ook in een talkshow en wist bij de vraag naar een Twentse muzikant niet eens de naam van Adje Vandenberg te noemen (of Jeangu Macrooy), maar kwam met Boh Foi Toch… 5. De gemeente. Met wethouder Van Houdt voorop willen ze 42 lindes aan de singel omkappen! Meer dan een knuddestreek! En dan heet die wethouder ook nog van Hou(d)t! 4. De gemeente. Wie een bijstandsuitkering had en niet op een afspraak kwam werd 40 procent (!) gekort op de uitkering. Wordt nu veranderd in 10 procent, maar dat is nog steeds buitenproportioneel voor die arme sloebers. Fraude aanpakken oké, maar dit is knudde.
3. De gemeente. Nee, grapje, de KNVB. Uitleg overbodig.
En Gudde rijmt mooi op knudde... 2. Sander Schimmelpenninck.
Aardige Tukker, maar ongeschikt aan tafel bij Op1. Zijn ‘hoe heet die zanger ook alweer die voor ons aan het Songfestival meedoet’ was legendarisch knudde. 1. Donald Trump. Hoef ik ook niet uit te leggen toch. Is er overal corona, stapt hij uit de WHO. En zijn reactie op Minneapolis was ook te zwart-wit. Bovendien, hij zou zichzelf ook op 1 zetten.

Hans Assink schrijft al jaren via Tekstbureau Piet (assink@home.nl). Zijn boek Kollum (230 bladzijden, 16,95 euro) is te bestellen via uitgeverij@twentekst.nl (06 - 112 456 11) of assink@home.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden