Hans Assink

Reservering

  Column

Column Hans Assink

Kan ik langs deze weg alvast een plekje aan het schap reserveren bij een mooi café op de Oude Markt, komende maandagmiddag, tweede pinksterdag, ergens zo rond een uur of vijf?
En kan er dan op anderhalve meter afstand aan de linker kant een mooie deerne zitten (mits ze lekker ruikt mag iets dichterbij ook; huidhonger geen bezwaar) en aan de rechter kant een voetballiefhebber om even lekker over voetbal te ouwehoeren en onze efcee die schijnbaar tegelijkertijd 'eigenaar' is van de Veste, 'grotendeels eigenaar' én huur moet betalen?
En dan met een lekker muziekje erbij plus een aardige barkeeper?
Eventueel kunnen we nog een boompje opzetten over de 42 lindes die van de Lasondersingel schijnen te moeten verdwijnen vanwege roekeloos rijgedrag van een roedel onbezonnen autobestuurders.
Ik zou zeggen kappen met dat kappen en laat de bomen lekker staan. Kost alleen maar geld om ze neer te halen toch?
Ach, maakt niet uit. De gemeente heeft vorig jaar een positief saldo gedraaid van 9,3 miljoen euro! En dan lees ik ook nog dat er 8,6 miljoen aan het weerstandsvermogen is toegevoegd. Waar die andere zeven ton is gebleven is me een raadsel, maar wat maakt het uit. Enschede heeft nu een weerstandsvermogen van 76,1 miljoen! Dat is me nog eens een reservering!
En ik altijd maar denken dat ze op het stadhuis elk dubbeltje moeten omdraaien. Hebben ze ‘gewoon’ een buffer van 76,1 miljoen!
Wel jammer dat corona dit jaar een gat gaat slaan van 5 tot 10 miljoen, zo is er berekend, maar in het ergste geval mag die hele crisis dus nog tot 2027 duren voor het weerstandsvermogen op is. Dan wil ik er maandag wel eentje op drinken.
Wel twee.

Hans Assink schrijft al jaren via Tekstbureau Piet (assink@home.nl). Piet staat voor Passie In Elke Tekst. Zijn boek Kollum telt 230
bladzijden, bevat columns vanaf 2003 en is nog steeds te bestellen via uitgeverij@twentekst.nl (06 - 112 456 11) of assink@home.nl.
Boekhandel Broekhuis heeft Kollum ook, net als de Primera Jan Haast in het mooie Glanerbrug.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden