Schaduwboksen


Foto: Hans Assink

Schaduwboksen

  Column

Column Hans Assink

De Duitse bal mag weer rollen, maar de crisis houdt aan. Van Henk Krol zijn we nog niet verlost en viroloog Ab Osterhaus blijft zijn wijntjes meepikken, net als Harry Mens die zondag maar niet van een Portugees wijntje van Wietze Snaak kon afblijven. Ik neem nog een slokje zei Harry steeds maar weer en zo werd het toch nog mooie televisie. Dat kan van het Duitse voetbal zonder publiek niet gezegd worden, al was Dortmund daar een uitzondering op. Brandt was on fire.
Misschien moeten we nog wennen. Maar dat er helemaal geen publiek zit is gezien de drukke winkelstraten wel wat gek.
Seizoenskaarten voor het hele gezin is wellicht een optie. En alle kinderen van de basisschool op de tribunes helpt zeker ook.
Maar goed, onze efcee heeft op één dag alweer 8000 seizoenskaarten verkocht, terwijl die diehards niet eens weten wanneer ze weer welkom zijn in de Veste.
Intussen kunnen de strandtenteigenaren niet wachten om weer open te gaan. En dat moet hier ook gebeuren. Op de Oude Markt is plek zat voor wat terrastafels extra. En op het Van Heekplein kun je toch ook aardig wat stoelen kwijt. Vanuit de horecavereniging is dat te regelen met een beetje samenwerking.
Een ronduit positieve ontwikkeling in deze zware tijden is het schaduwboksen. In plaats van mekaar zo hard mogelijk voor de bek slaan, het liefst met een knock-out als gevolg, waren ze nu in twee ringen op afstand naar elkaar aan het slaan, in het luchtledige. Pacifistisch boksen. Ik vind het wel wat hebben.
De volgende stap is schaduwjudo. Met ontblote bovenlichamen. Op twee matten hoef je elkaar niet meer vast te pakken.
Schaduwtennis wordt ook hip. En het kan mooi in de zon. Schaduwbiljarten daarentegen lijkt me geen bal aan.

Schaduwkorfbal? Ik weet niet of dat wat wordt, maar het gaat ook om het samen douchen, toch. Nog even en luchtgitaar spelen wordt sport.

Hans Assink schrijft al jaren via Tekstbureau Piet. Zijn boek Kollum is te bestellen via assink@home.nl en uitgeverij@twentekst.nl (06 -11245611). De Primera Jan Haast in Glanerbrug heeft 'm ook.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden