Foto: Hans Assink

Tien jaar terug…

  Column

Column Hans Assink

Niks geen corona tien jaar geleden. En onze club stond op het punt kampioen te worden… Deze jongen blikt terug. Bijvoorbeeld met een stukje column van 10 maart 2010: ‘Eigenlijk is het de hoogste tijd voor een voetbalcolumnpje - hebben we het hele jaar nog niet gehad! - zeker nu FC Twente weer bovenaan staat en de eerste landstitel lonkt als nooit tevoren. Maar ach, je moet ook weten op het juiste moment te pieken. Volgende week is het vast nog veel leuker om een stukkie over de boys van Muklerrun te schrijven. Dan staan we namelijk vijf punten voor op PSV en zes op Ajax.’ Toegegeven, een tikkeltje arrogant, maar da’s wel op z’n Ajax.

Op 24 maart gaat het verder: ‘PSV wordt na de 1-1 van zaterdag tegen FC Twente geen kampioen en dat is maar goed ook. Een trainer die denkt dat de heren scheidsrechters vóór Twente fluiten ziet het niet meer zo helder. Ik volg het voetbal al een poosje en volgens mij fluiten ze vaker tégen ons dan voor. Maar goed, wellicht heb ik een selectief geheugen. Ik vind scheidsrechters al járen slecht fluiten. Neemt niet weg dat die Fredje Rutten een aardige trainer was toen hij hier nog werkte, maar tegenwoordig ziet hij achter elke boom een vijand en met al die bomen op het veld is het lastig voetballen.’

We move on, 31 maart: ‘Morgen is het 1 april, maar het zou toch een mooie grap zijn als we op 11 april al met z’n allen op de Oude Markt staan omdat we kampioen zijn! Tuurlijk, dan moet het wel een beetje meezitten. Ajax en PSV moeten twee keer verliezen en wij twee keer winnen. Dan is het gat tien punten en met nog drie wedstrijden te gaan zijn we dan niet meer in te halen! Het lijkt me gewoon het handigste scenario en het is ook veel beter voor hartpatiënten en mensen die moeite hebben met billenknijpen.’ Wordt vervolgd.

Hans Assink schrijft al jaren via Tekstbureau Piet (assink@home.nl). Zijn boek Kollum is te bestellen via uitgeverij@twentekst.nl en 06 - 112 456 11. Via assink@home.nl mag ook. Boekhandel Broekhuis heeft Kollum ook, net als de Primera Jan Haast in Glanerbrug (ook goed voor Toto’s!)

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden