Foto: Hans Assink

Verandorra

  Column

Column Hans Assink

De pest is dat we er niet bij waren toen de pest welig tierde. Dat zou het gedrag van al die mensen die zich niet houden aan de regel van anderhalve meter misschien kunnen verklaren. Die mensen zouden ze moeten bombarderen met filmpjes van doodzieke coronaslachtoffers die bijna smeken om dat kolere virus vooral serieus te nemen.
Intussen zijn we blij met 'maar' 602 doden in Italië. Op één dag. De dag ervoor waren het er namelijk 651 en de dag daarvoor 793. Kille cijfers, maar toch.

Het geeft iets van hoop. Zoals ook de datum van 1 juni. Geeft toch iets om naar uit te kijken, een soort van houvast, een baken in donkere tijden. 1 juni is op een maandag zie ik, tweede pinksterdag. Dat wordt de mooiste tweede pinksterdag ever!
Dan vieren we eerste pinksterdag lekker op 2 juni en doen we Koningsdag op woensdag 4 juni, zodat donderdag 5 juni beschikbaar is voor Hemelvaartsdag. Vrijdag 6 juni wordt Goede Vrijdag en dan gaan we door met Pasen!

Wat het voetbal betreft spreken we af dat de nummer 1 kampioen is en dat er niemand degradeert. Is goed voor Liverpool én De Tubanters.
Verder kan er voorzichtig en met inachtneming van de anderhalve meter regel binnenkort weer begonnen worden met trainen. Anders houden we het nooit vol. Passen en trappen kan prima, penalty’s oefenen ook. Een potje tennis in het enkelspel lijkt me ook geen probleem en biljarten en darten evenmin. Golf!

Wat overblijft om naar uit te kijken is de vakantie. Zoonlief kwam gisteravond met een hele serie bestemmingen die ik u niet wil onthouden: Zolder, Tuinzania, Woonkameroen, Islamabadkuip, Serreleone, Toiletland, Den Kelder, Nieuw Wcland en Verandorra.

Maar goed, mijn broer is vandaag jarig.
André, bij deze, gefeliciteerd!

Hans Assink schrijft via Tekstbureau Piet (assink@home.nl). Zijn boek Kollum is te bestellen via uitgeverij@twentekst.nl en 06 - 112 456 11. Via assink@home.nl mag ook. Boekhandel Broekhuis de Primera Jan Haast in Glanerbrug hebben 'm ook.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden