Foto: Hans Assink

Column Hans Assink: Beentjes

  Column

Tijdens de inloop van De Beentjes van Sint-Hildegard kom ik toevallig in gesprek met een filmliefhebber oet Geestern gleuf ik.
De filmster van 93 uit Lonneker (Annie Beumers van De Kameleon) en de rode jurk van Johanna ter Steege dartelen door de hal van Kinepolis, maar mijn toevallige buurman (de filmliefhebber uit Geesteren) en ik hebben het (onder het genot van een beugel) vooral over de zeperd van onze voetbalclub een dag eerder tegen Emmen.
Doelloos, zielloos en inspiratieloos hebben de beentjes van de discipelen van Sint Garcia op het Drentse gras rondgewandeld. Mijn buurman weet waar het aan ligt: Aburjania moet erin!
Ik sputter nog wat tegen en begin over Jesse Bosch, dat die in de basis hoort, waarna we allebei vinden dat de trainer in ieder geval iemand op rechtsvoor moet zetten tegen AZ. De naam Queensy Menig valt (snel).
Vervolgens is het onmeunig genieten van de film van Finkers en de cursus Twents. Annie en Johanna spatten van het doek. De film verdient een Oscar zeg ik nog in de vijfde helft tegen Johanna als ze de spiekerbokse weer aan heeft, onwetend van Twentetapes en Bramagate.
Maar dat Boschker het woord vergif gebruikt met betrekking tot Brama is een actie in de categorie Glanerbrug-mes-in-je-rug.
Als die Brama echt een splijtzwam is voor de groep dan hadden die trainers hem er al in oktober uit moeten schoppen. Wat zeg ik, september, augustus. Om het met Louis van Gaal te zeggen: zijn die trainers nou zo dom of is Brama zo slim?
Maar de Veste was wel mooi in extase met de 2-0 op AZ. Met begeesterde doelpunten van Aburjania en Queensy! Er is weer wat lucht, maar als Brama echt slim is dan ging hij gisteren nog naar een andere club. Cincinnati FC of zoiets. Melbourne City, Wellington Phoenix en Bloemfontein Celtic mag ook.
Nog lekkerder: Waikiki Wanderers, Fiji Forest, Rarotonga Rangers, Samoa Wednesday, Mauritius Hotspur en Paaseiland Palace.

 Hans Assink schrijft via Tekstbureau Piet (  assink@home.nl  ). Bestel zijn boek Kollum via   uitgeverij@twentekst.nl   of 06-11245611.   

Meer berichten