Foto: Hans Assink

Column Hans Assink: De nul

  Column

Als op Blue Monday gemeld wordt dat de reuzenpanda's in Rhenen voor het eerst hebben gepaard, heb ik ook nog wel wat positiefs. En dat betreft onze voetbalclub. Afgelopen zaterdag hielden ze voor het eerst dit seizoen in eigen huis de nul! Het begin is er.
Wel blijft het een beetje vreemd dat onze trainer er zes maanden voor nodig heeft gehad om Julio Plezeguelo op de juiste positie te zetten (centraal achterin) en Jesse Bosch op te stellen, maar a la.
Wel hoor ik van alle kanten deprimerende geluiden dat Twente gaat degraderen, maar dat zie ik toch anders. Komt ook omdat ik in het begin van de tweede helft nog even de korte mouwentest heb gedaan. Wat bleek? Wij hadden twee korte mouwen (Schenk en Busquets) en Groningen ook (Hrustic en Zeefuik). Een gelijkspel lag voor de hand.
Groningen had wel een licht voordeel qua handschoenen - zij eentje (Lundqvist) en wij twee (Aitor en Selahi) - maar Hrustic werd vervangen door iemand die geen korte mouwen had. (De korte mouwentest? De ploeg met de meeste korte mouwen in winters weer heeft de meeste bikkels en wint de wedstrijd - simpel).
Maar goed, na afloop had onze trainer goede teksten als we give not much away en we work on the team, terwijl Emmen ons heeft ingehaald en Fortuna, PEC, VVV en ADO akelig dicht in de buurt staan.
Dan zeg ik van: kijk naar boven! Kampioen worden kan nog makkelijk! Gewoon vijftien keer winnen en als Ajax vijftien keer gelijk speelt staan we boven Ajax!
Ho-ho Hansi, Ajax-Twente staat ook nog op het programma! Nou, dat wordt dan een gelijkspelletje. Heeft Ajax 62 punten en wij 63!
Nog één tip voor onze trainer: wel een spits in de spits zetten!

Hans Assink schrijft al jaren via Tekstbureau Piet (assink@home.nl). Zijn boek Kollum, met de beste columns van 2003 tot en met 2019, is te bestellen via uitgeverij@twentekst.nl en 06 - 112 456 11. Broekhuis en de Primera Jan Haast in Glanerbrug hebben 'm ook.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden