Foto: Foto:

Column Hans Assink: Kuit

  Column

De Herfstloop van AC Tion was dé test voor de Berenloop. De eerste 150 meter over het tartan liepen heerlijk en Broerlief en ik bleven de Nordic Walkers met gemak voor.
Wel lagen we al twintig meter achter op de laatste lopers van de groep, maar ach, je moet nooit te snel beginnen, toch.
Lang verhaal kort: we waren de Boys-velden amper voorbij of Broerlief stopte. Een steek in de kuit. Hij terug, ik verder met de bezemwagen/EHBO op de fiets achter me aan, Ralf of Ralph, ik heb het 'm nog gevraagd, maar net als Mark Rutte heb ik de herinnering even niet. Dat ik bij het Rutbeek het lusje van een kilometer heb overgeslagen, die herinnering ben ik echt kwijt. Maar goed, veertien kilometer is ook aardig en vijf dagen later liep ik nog twee keer de singel rond en dat was zestien kilometer, zij het wel met wat wandelpauzes in de tweede ronde.

Intussen zette Broerlief zijn startbewijs te koop. Maar niet op Alibaba, dus deed ie toch maar gewoon mee aan de Berenloop. Amper voorbereiding gedaan, maar hij bleef heel, terwijl het bij mij al bij de pizzeria in Halfweg in de rechter kuit schoot. Soms kun je het eruit lopen en dat lukte wonderwel, maar in Baaiduinen schoot het in de linker kuit. Een kansloze missie die 21 kilometer.
Wel leuk publiek langs de kant en even liep ik achter de nummer 1 van de hele marathon en dat kan niet iedereen zeggen.
De band bij de Rustende Jager speelde een nummer van Creedence en daarna ging het de Molkenbosweg in en douchen in de bungalow van Haantjes. Met de bus naar West en daar zag ik Broerlief nog net over de finish komen.

Hans Assink schrijft al jaren via Tekstbureau Piet (assink@home.nl). Zijn eerste column in Huis aan Huis verscheen in januari 2003. Van al die jaren columns zijn de besten gebundeld in het boek 'Kollum' dat te bestellen is via uitgeverij@twentekst.nl en 06 - 112 456 11. Een mooi boek om zelf te lezen en om cadeau te geven met Sinterklaas. Broekhuis heeft 'm ook, net als de Primera Jan Haast in Glanerbrug!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden