Foto: PR

Ramp - Column Hans Assink

  Column

In de week van de Brexit die niet doorgaat, gaat in Eanske de opfriscursus voor scootmobielers niet door.

Er valt hier simpelweg niks op te frissen, op drie scootmobielers na die zich wel hebben opgegeven voor de cursus. In Elst waren er vorige week zeventig aanmeldingen zegt de scootmobielopfriscursusleider in de krant. Ik denk dan gelijk van wat wot hier verzweeg'n.

Intussen heeft de Syrisch-orthodoxe kerk St. Jacob van Sarugh hotel Rodenbach gekocht. Wat het gaat worden weet de kerk nog niet. Een hotel kan, seniorenwoningen kan, een kinderdagverblijf kan en hele of halve sloop kan, als ik het goed heb begrepen. Maar slopen vinden de Stichting Historische Sociëteit Enschede-Lonneker, de Erfgoedvereniging Heemschut en Het Cuypersgenootschap geen goed idee.

Die clubs willen graag een monumentale status voor het pand. Dat wordt nog spannend. Of niet, want bij onze voetbalclub was het ook niet spannend. Emmen stond in de rust al met 3-0 achter. Onze spits die geen spits is, Voekiets, scoorde de eerste twee. Heeft Garcia Garcia Garcia toch gelijk. Ik zou Berggreen in de spits zetten, maar goed, ik heb meer verstand van bokbier.

Ik zou Brama op 6 zetten. Op die positie speelt ie al veertig jaar. Zijn we tweemaal kampioen mee geworden. Haalde zelfs Oranje. De Beatles zongen een liedje voor hem.
En zo goed doen die Buskets en Roemeratoe het ook niet op 6. Is het nou zo ingewikkeld om Obladiobladawoutjebrama twee wedstrijden de kans te geven op 6? Doet ie het goed, blijft ie staan, doet ie het slecht, komt er een ander. Het is niet zo moeilijk.

De vuurwerkramp, dat is moeilijk. Er is aangifte gedaan tegen de Nederlandse staat en de gemeente Enschede wegens ondermijning van de rechtstaat. Volgens klokkenluider Paul van Buitenen is de overheid niet alleen schuldig aan de ramp, maar ook aan het verdoezelen van eigen falen. Van hogerhand is alles in het werk gesteld om de overheid buiten schot te houden als schuldige aan de ramp. Dat is me nogal wat.

En Jan Mans? Geen commentaar.

Het boek Kollum van Hans Assink is te bestellen via 06-11245611 en ligt bij Broekhuis en Primera Jan Haast in Glanerbrug!

Meer berichten