Foto: PR

Meneertje Garcia Garcia Garcia - Column Hans Assink

  Column

Ondanks de aanwezigheid van een heuse fietsburgemeester draait het momenteel niet zo lekker in onze stad. Boekelo hoort daar ook bij. Daar is gevraagd om bij gladheid ook zout te strooien in delen van het dorp waar veel oudjes wonen, maar de gemeente weigert dat. Zal ze wel te duur zijn, zout.

Water is ze ook te duur. Het zwembad in Glanerbrug is al dicht en hoe lang er nog water zit in het Slagman en het Aquadrome is nog maar de vraag.
Er wordt voor vier ton bezuinigd, of voor zeven, dat is me niet helemaal helder, en de wethouder is nog aan het watertrappelen, terwijl Sportaal (ook zo'n uitvinding waar ik mijn vraagtekens bij heb, net als de voetbalbeha voor mannen), al koppie onder is, of is het omgekeerd? Ik zie de badmeesters al protesterend op trekkers het stadhuis binnen rijden.

Maar goed, ik zie ook vrachtwagens over de singel rijden. Die zijn groot en de uitlaatgassen zijn vies. Maar als het aan ene Gertjan Tillema ligt is dat binnenkort passé. Hij wil de singel vrachtwagenvrij maken. Hulde! Hoe het opperhoofd van D66 het voor elkaar wil krijgen is me niet helemaal helder, maar hij heeft het zelfs over het heffen van tol. Daarbij past een gratis idee: maak van de singels eenrichtingsverkeer voor auto's op de buitenste ring en de binnenste ring alleen voor fietsers. Dat fietst veilig en we hebben mooi het wereldrecord rotonde!

Iets heel anders zijn de zonnevelden die gebouwd gaan worden aan de Allemansveldweg, de Holterhofweg en de Kromhofsweg. Je raadt nooit wie er in beeld is als bouwer? Koolen! Precies, die van de batterijen van 7 miljoen. Ik zou nooit een zonneveld willen hebben van iemand die Koolen heet. En een woordvoerder op tv die jongeren van zelfmoord af wil houden en Kerkhof heet vertrouw ik ook niet.

Drie punten tegen Emmen! Daar vertrouw ik op. Met Brama op 6. Niet zo eigenwijs, meneertje Garcia Garcia Garcia.

Hans Assink schrijft via Tekstbureau Piet (assink@home.nl). Bestel zijn boek Kollum via uitgeverij@twentekst.nl of 06-11245611. Broekhuis heeft 'm ook, net als de Primera Jan Haast in Glanerbrug!

Meer berichten