Foto: Peter Koehorst

EK voor showbands naar Almelo?

  Column

Het gras in de tuin ligt er weer prima bij. Zelfs de plek waar de vuurkorf op een ondoordachte, gezellige avond wat vernietigend werk heeft verricht is weer groen.

Dat de kat van de buren het nog steeds een prima plek vindt om te poepen is wat minder, maar a la, er zijn ergere dingen.
Stikstof bijvoorbeeld. Daar hebben we teveel van, begrijp ik. Met een beetje VOC-mentaliteit zouden we dat toch moeten kunnen vangen en verkopen. Laat de Willie Wortels opstaan! Gratis openbaar vervoer zou ook schelen, toch. Duizenden boeren die met hun trekkers naar Den Haag rijden helpt in ieder geval niet.
Al heb ik wel om de boeren te steunen acht houthakkersteaks gekocht bij de Lidl. En om zoveel mogelijk streekproducten in huis te halen twee sixpacks bokbier van de Grolsch, ook al zijn ze ondanks eerdere beloftes van de Jumbo toch wat duurder geworden. Meer gras, zou dat ook niet helpen om het stikstofprobleem te tackelen? Eruit met al dat kunstgras!
Alleen in het stadionnetje van Heracles mag nog vijf jaar kunstgras blijven liggen. Kunnen ze daar mooi het EK voor showbands houden. En het in 2024 afschaffen. Wat er is gebeurd? Zo'n 800 muzikanten hebben het veld van onze efcee kapot gemarcheerd!
Daar zaten meer looplijnen in dan in het elftal van Garcia in de Kuip, maar goed, het grasveld is wel naar de gallemiezen, dan wel de filistijnen.
En een nieuw grasveld kost ongeveer 100.000 euro! Nou is dat geld er wel, want als er is een afdeling Meeting en Events is, is er ook geld. Voetbal is 18 tot 20 dagen. De rest van de tijd ligt dat gras hier maar, schijnt ene Renske Hengeveld van de afdeling Meeting en Events te hebben gezegd.
Ik zie in de winterstop de eerste wedstrijdjes schapendrijven al. In de zomer worden de grachten zwembad, het veld ligweide en komt Maarten van der Weiden voor het wereldrecord rechthoekjes zwemmen.

Hans Assink schrijft via Tekstbureau Piet (assink@home.nl). Bestel zijn boek Kollum via uitgeverij@twentekst.nl en 06 - 112 456 11. Broekhuis en Primera Jan Haast in Glanerbrug hebben 'm ook!

Meer berichten