Foto: PR

Paasweiplein - Column Hans Assink

  Column

Een patatnozem heb ik mij nooit gevoeld, maar toch lijkt me die reünie van het Paasweiplein me wel wat. Stond een halve dag na de vier (!) goals tegen de Duitsers in de krant.

Op 6 november is er een reünie in de Potkachel, het vroegere café Bietman, waar ik op jonge leeftijd de kwaliteit van het biljartlaken mocht testen. Een id bestond nog niet, laat staan nix onder de 18. Roken was nog gezond, die tijd. Levertraan.
Op het Paasweiplein heb ik menig potje gevoetbald. Menig is trouwens ook een nieuwe vleugelflitser van onze efcee, maar dat terzijde. Op het Paasweiplein woonden de Assinks naast de Korvers. Het waren andere Assinks, oké, en geen familie.
En er woonde een mooie meid, wat zeg ik, twee. En in de Ringovenstraat woonde er ook eentje, wat zeg ik, twee. Wij woonden aan de Elshofstraat en daar woonden toevallig wel de meeste mooie meiden. Daar voetbalden we ook op straat. De gangetjes van Oosterveld en Moulijn waren de goals. En Moulijn stak nog wel eens een bal lek. Gelukkig ging Korte er wonen.
Maar goed, als nou alle leuke mensen van toen naar de reünie van het Paasweiplein gaan, dan wordt het vast gezellig. En dan houden we volgend jaar een reünie van de Elshofstraat, in 2021 een reünie van de Ringovenstraat en in 2022 een reünie van de Leemkuilstraat.
Als dat allemaal goed gaat is in 2023 de Minkmaatstraat aan de beurt, in 2024 de Schreursweg (ook hele mooie meiden), in 2025 de Estrikstraat, in 2027 de Hoevinkstraat, in 2028 de Schouwinkstraat en in 2029 het Elshofplein. Zijn we mooi tien jaar verder.
De Stones gaan ook niet dood. Ik zag ze zaterdag live in Cuba. Nou ja, op tv. En ik bedacht me ineens dat een ererondje in de Veste op Satisfaction veel vetter is dan op dat kutliedje van Neil Diamond. Dat Sweet Caroline ken ik nou wel. I can't get no! And I try, and I try…

Hans Assink schrijft via Tekstbureau Piet (assink@home.nl). Zijn boek Kollum is te bestellen via uitgeverij@twentekst.nl en 06 - 112 456 11. Broekhuis heeft 'm ook, net als de Primera Jan Haast in Glanerbrug!

Meer berichten