Foto:

Cabarestival - Column Ester Agterbosch

  Column

Ester Agterbosch is moeder van een prachtige, studerende dochter en werkzaam in het vastgoedbeheer. Daarnaast is ze creatief en sportief en geïnteresseerd in al wat om haar heen gebeurt. Dat legt ze graag vast met de pen en de camera. Zo was ze afgelopen weekend in Boekelo...

'Lang hoef ik niet te zoeken naar het Verborgen Theater, aangezien een rij mensen er voor de deur staat te wachten. Luisterend naar de op zijn gitaar spelende man op straat sluit ik aan in de rij voor mijn ticket. Ik ga deze avond naar een soort van uitmarkt, maar dan op z'n Bookels. Op mijn ticket staat vermeld op welke locaties ik de cabaretiers ga zien. De eerste inloop is bij het Reisbureau.

Met zo'n 20 mannen en vrouwen zit ik te wachten op de eerste artiest van deze avond. Een klein, heel klein mannetje met lange haren en een evenzo lange baard komt binnen. Hij stelt zichzelf voor en geeft aan de lange weg naar Boekelo te hebben bereikt met de trein. Hij oreert onsamenhangende zinnen die van Google via kernenergie naar zijn kinderen schieten. Opeens stopt hij, geeft aan zich verkracht te voelen en loopt weg. Ik kijk verbaasd, geloof nog even dat dit bij de act hoort, maar besef al snel dat hij werkelijk verbolgen is. Een beetje giechelig lopen we met de groep naar De Buren. Ik bestel een cappuccino en zie dat binnen Uppy aan het gitaarspelen is.

Het volgende optreden is in de huiskamer, waar een frisse jongeman ons voorziet van zijn gevoelens voor vrouwen én mannen. Dit komt al beter binnen en ik ga er vanuit dat het niveau gaat stijgen deze avond. Daardoor kijk ik al uit naar de volgende. Als we na de pauze naar de volgende plek lopen waar we een act gaan zien, staat er een huifkar te wachten.

Met z'n allen stappen we in en zo gauw de paarden gaan lopen, begint Gerri te praten. Gerri is een goedlachse Brabander die de groep in no time aan het lachen heeft. Het is een bijzonder idee: cabaret in een treincoupé, kapsalon en zouttoren. De naam: Cabarestival.

Het geheel is enorm goed bedacht en de uitvoering is perfect. Op deze manier een stukje kunnen beleven van het nieuwe theaterseizoen in het Verborgen Theater in Boekelo. Ik kan u zeggen dat dit de moeite waard is!

Meer berichten