Leicester City - Column Hans Assink

  Column

Terwijl de basisbeurs terugkomt en de Britten weggaan wil ik even de loftrompet steken over onze voetbalclub. Niet omdat ze vier spelers de deur uit hebben gewerkt die teveel verdienden, maar om het voetbal dat ze zondag hebben laten zien. Ze moeten vaker om kwart over twaalf gaan voetballen!
In de eerste tien minuten was Utrecht veel beter en gaf niemand op de tribune er een cent voor dat Twente zou winnen, maar dat pakte toch lekker anders uit.

Het ging heel vaak terug naar de keeper. Schenk, Verdonk, keeper: het was een beproefd recept om het in termen van de Proef Eet te zeggen. Schenk, Verdonk, keeper, Schenk, Verdonk, keeper. Maar ineens schoot de keeper de bal naar rechts waar onze Julio vrijstond. Joël Drommel is een topkeeper. En hij kan meevoetballen zoals dat heet.

Ik heb het donkerbruine vermoeden dat dat 'Schenk, Verdonk, keeper' gewoon opdracht is van de trainer. Ik denk dat Garcia denkt van wij bouwen gewoon van achteruit op met de keeper erbij als voetballer en spelen dan een positiespel van elf tegen tien en dan moeten we ergens op het veld een mannetje over hebben, zoiets. Een hele lange rondo. Een beetje zoals het Twente van Thijssen, Mühren, Van der Vall en Pahlplatz kon tikken.
Ik zeg een beetje, maar ik heb Giorgi Aburjania in de rust een balletje hoog zien houden en dan begin ik te denken aan Leicester City... Waarom niet? Het Twente van de eredivisie tikt zoveel lekkerder dan het Twente van dat Keuken Kampioengepruts.

En dat komt door Garcia. Die stelt geen spelers op die niet kunnen 'voetballen' als je begrijpt wat ik bedoel. Hij durft. Roemeratoe op 6, Voekiets in de spits! We staan vierde!

En als we gewoon van RKC hadden gewonnen waren we koploper geweest. Wel zou ik deze week nog het contract verlengen met Voekiets. En met Bijen, Espinosa en Aitor!

Hans Assink schrijft al jaren via Tekstbureau Piet (assink@home.nl). Zijn boek 'Kollum' is te bestellen via uitgeverij@twentekst.nl en 06 - 112 456 11. Boekhandel Broekhuis heeft 'm ook, net als de Primera Jan Haast in Glanerbrug!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden