Foto: Peter Koehorst

Flessenautomaat - Column Hans Assink

  Column

Als de derde hittegolf van dit jaar een feit is, wil ik het nog wel even over Terschelling hebben.

Ik moet de belastingaangifte nog invullen en de accountant heeft me ooit verteld dat ik alles wat ik schrijf in principe kan opgeven als onkosten. Dat hier met enige regelmaat iets over Jansen en Janssen voorbij komt is dus geen toeval.
De nieuwe hor bij de achterdeur valt vermoedelijk ook onder de regeling, al zet die 9,99 euro bij de Aldi natuurlijk niet veel zoden aan de dijk. Wel wordt mijn technisch vermogen aardig op de proef gesteld.
Hoe vaak ik de montageconstructies ook lees, de hor ligt vaker op de grond dan dat ie hangt. Alleen 'de klemstrook fixeren' is gelukt. Ik heb ook nog twee horren voor ramen, maar daar ben ik nog niet aan begonnen.
Maar goed, het wordt vanzelf wel weer wat minder warm, zal ik maar zeggen.
Terschelling dus. Want ik ben dan wel wat vergeetachtig, maar verder dan 133 woorden komt het niet. Bij de Jumbo in Formerum - in vroeger tijden Super Mier - hebben ze namelijk een bijzondere flessenautomaat: hij lust geen Grolsch!
Nou is het niet zo dat ik elke dag met een leeg krat bier aan kwam zetten, maar die keren dat het gebeurde weigerde de automaat consistent de Grolsch in te slikken. Is het weer zo laat, zei de medewerker van dienst dan, en hij pakte een leeg kratje Hertog Jan om erdoor te doen en ik had mijn statiegeld.
Toegegeven, het lijkt informatie van weinig belang, maar voor hetzelfde geld is hier een begin gemaakt van een samenzwering tegen de Grolsch, noem het kartelvorming, dus ik zou zeggen van jongens uit Boekelo, doe er wat aan.
Dan ga ik intussen lekker naar de Proef Eet!
Volgens de eigen Proef Eet-krant is het 'meer dan eten en drinken'. Ik ben benieuwd.

Het boek Kollum van Hans Assink is te bestellen via uitgeverij@twentekst.nl en 06 - 112 456 11. Broekhuis heeft 'm ook, net als de Primera Jan Haast in Glanerbrug!

Meer berichten