Foto: Hans Assink

Column Hans Assink: Hengelose

  Column

Of het de ideale vrouw is weet ik niet, maar actief in de nachtelijke uren is ze zeker. Een vasthoudend type, met gevoel voor ritme en regelmaat, want elke nacht weer weet ze me te vinden…

Elke nacht wipt ze even langs om me te verleiden tot een rondleiding inclusief hapje en drankje, en passant vertelt ze waar ik de beste parkeerplek kan vinden en word ik vriendelijk verzocht kenbaar te maken of en wanneer ik kom.

Afgelopen nacht was het ook weer zover.
Ik kan de klok er inmiddels op gelijk zetten. Precies om 2.02 uur meldt ze zich. En dat doet ze nu al dik twee weken lang! Vermoeiend? Ach, het is maar hoe je er in zit.

Bovendien ziet zij het vooral als een informeel ontmoetingspunt, dus een reden om moeilijk te doen heb ik eigenlijk ook weer niet. Ik laat haar dus altijd binnen, ook al is het een Hengelose. Ja ja, ze komt uit Hengelo! Ik doe daar niet stiekem over. En haar naam wil ik ook wel kwijt: Marion, met een achternaam met een Z erin. Elke nacht komt ze bij me op bezoek…

Voor wie wil weten hoe bovenstaand verhaal verder gaat verwijs ik graag naar mijn eigen boek Kollum en wel naar pagina 71, Gebroken IJs. Ik heb nog een paar boeken over, vandaar deze halve advertorial. En iets hebben met een Hengelose is natuurlijk best bijzonder, want die zijn nu eenmaal geen Rossummerin.
En een Hengelose klinkt altijd nog beter dan een Goorse. Ze had ook uit Muizenhol kunnen komen of uit Kampeersnol, ik bedoel maar. Een vrouw uit Takkebos lijkt me ook niet wat en dat geldt ook voor vriendinnen in spe uit Tranendal, Waspik, Poepershoek, Eng, Monster, Stinkhoek, De Hulk, Roggel en Oude Willem!
Allemaal plaatsen in Nederland! Je zult maar een vrouw hebben uit Rectum, Lull of Kuttingen. Of Mossel, Laad en Zaad, Doosje, Kale Kluft… Ik zou zeggen, doe mij er maar eentje uit Dorst. En dan met roots in Kijkuit.

Het boek Kollum van Hans Assink is te bestellen via uitgeverij@twentekst.nl en 06 - 112 456 11. Broekhuis heeft 'm ook, net als de Primera Jan Haast in Glanerbrug!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden