Foto: Hans Assink

Column Hans Assink: Speeltuin

  Column

Bij De Slimste Mens zat gisteren in de ronde galerij een vraag over tuinen. De slimmerik in spe kwam niet op kruidentuin en toen er een heleboel dieren werden getoond ook niet op dierentuin.
Zo kom ik vanzelf in de speeltuin. Het kan nu nog, want ze worden met uitsterven bedreigd, tenminste, in Enschede. De gemeente heeft geen 40.000 euro over voor de speeltuinen, zo is besloten.
Ik sluit me bij deze graag aan bij de woorden van Willem Rosier, de voorzitter van de onvolprezen Zuiderspeeltuin, 'Hoe dom kun je zijn?'
En ook zijn andere woorden, 'stelletje klungels', kan ik billijken. Als je als bestuurder van een stad als Enschede er voor zorgt dat kinderen niet meer kunnen spelen in een speeltuin, dan ben je geen knip voor de neus waard. En wat is nou helemaal 40.000 euro?
Al die opgebroken straten die ik tegenkom als ik op de fiets mijn eigen boeken aan het bezorgen ben (ze zijn nog steeds te bestellen!) - daar is toch ook geld voor?
1Twente krijgt 100.000 euro! Nou gun ik die jongens en meisjes van 1Twente alles en ben ik zelf ook van de journalistiek, maar kan iemand mij uitleggen waarom 1Twente belangrijker is dan spelende kinderen?
Vandaag lees ik in de krant dat de gemeente wat gaat doen aan de overlast van fout geparkeerde fietsen bij het station. Dat is wel heel erg hè, fout geparkeerde fietsen.
Daarom pikt de gemeente ze in, brengt ze naar een depot op het Euregio-terrein en als je de fiets niet binnen drie maanden ophaalt ben je 'm kwijt. Ik noem dat diefstal. Blijf van andermans fiets af 'stelletje klungels'!
En wat dat 'grapje' kost? 110.000 euro! Daarmee zijn de speeltuinen uit de brand tot Pasen 2022.
Hoezo, Enschede Fietsstad?

Het boek Kollum van Hans Assink is te bestellen via uitgeverij@twentekst.nl en 06 - 112 456 11. Broekhuis heeft 'm ook, net als de Primera Jan Haast in Glanerbrug!

Meer berichten