Foto: Hans Assink

Column Hans Assink- Dreamer

  Column

Weer een week voorbij. Wat gaat het hard zeg. We hebben alweer week 28. Ligt dat aan mij of gaat de tijd tegenwoordig sneller dan vroeger?
Of komt het door al die bijzondere dagen?
Er zat één dag bij waarop ik dacht van wat valt er nou uit de lucht? Regen!
Verder schijnt het dat we ook nachtvorst hebben gehad.
De echte vorst zat op de tribune in Lyon bij de WK-finale. 7 juli blijft de dag van de verloren WK-finale.
Dat was in 1974 al zo - ik zag 'm met mijn vader in het huis van de dominee in Midsland op Terschelling; elke keer als ik er langs fiets tijdens een vakantie krijg ik weer even een ontzettende hekel aan die Duitsers, alsof Jan Boskamp tot me spreekt, maar tegen de tijd dat de Dammesaan opdoemt is dat gevoel gelukkig weer verdwenen - en in 2019 dus ook.
Met dank aan de VAR. Want het was helemaal geen penalty!
Zijn we er weer ingetuind zei Herman Kuiphof 45 jaar geleden al.
Ik had het nog wel eens willen zien als de bal niet op de stip was gegaan met een keeper als Sari van Veenendaal die alles tegenhield (behalve die penalty dan).
Verder een complimentje aan de bondscoach die eindelijk Anouk Dekker opstelde en een andere linksback, maar ze heeft nog steeds niet door dat Jill Roord gewoon in de basis hoort te staan.
Maar goed, op zaterdag, 6 juli, precies 95 jaar na de geboorte van mijn vader, snelde ene Mike Teunissen in de Tour zomaar naar de gele trui. Onwaarschijnlijk.
De ritzege van Marianne Vos in de Giro was nog onwaarschijnlijker.
En helemaal onwaarschijnlijk was dat de Oude Markt helemaal volstond met Sterren.nl. Dinsdagavond om een uur of acht kon er niemand meer bij!
'Als je maar kwaliteit naar de Oude Markt haalt', zei ik nog tegen iemand die net terug kwam van het concert van Supertramp. 'Dreamer', zong ie.

Het boek Kollum van Hans Assink is te bestellen via uitgeverij@twentekst.nl en 06 - 112 456 11. Broekhuis heeft 'm ook, net als de Primera Jan Haast in Glanerbrug!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden