Foto: Hans Assink

Column Hans Assink: Snelle Sjaan

  Column

Of de leeuwinnen winnen van Nieuw Zeeland is op dit moment nog de vraag, maar ik heb er alle vertrouwen in dat ze in ieder geval de poule winnen, want bij Canada en Kameroen kunnen er niet zo heel veel van, zag ik gisteravond. Onze aanvallers en middenvelders zijn een stuk beter.
En Snelle Sjaan kan nu ook al koppen. Shanice van de Sanden bedoel ik. Toen ze nog bij Twente speelde heb ik me er wel eens over verwonderd hoeveel ballen ze naar de verkeerde kleur speelde -zo'n beetje als Depay tegen Portugal- maar tegenwoordig geeft Snelle Sjaan de ene assist na de andere en scoort ze ook nog.

Dat deden de Koeman Boys dus niet in de finale tegen Portugal. Ik was er helemaal klaar voor om te vieren dat Oranje voor de tweede keer in de geschiedenis een eindtoernooi zou gaan winnen, maar ene Gonçalo Guedes gooide roet in het eten. Foutje De Ligt, foutje Cillessen.
Wel een topuitvinding, die Nations League. Willie Wortel was er trots op geweest. Maar waar ik dan weer moe van word is dat Cillessen moe wordt van de kritiek die hij krijgt. Slapjanus denk ik dan. Was dan geen keeper geworden.

Maar goed, de leeuwinnen kunnen aan de bak. Wie ook aan de bak kan is de kat van Wouter Bos. Dat zit zo. Wouter Bos is in dezen een voetballer die zo rond de eeuwwisseling het voorrecht had deel uit te mogen maken van PW 3 dan wel PW 4. Aspirant-voetballer zou je ook kunnen zeggen. Met de mond maakte hij meer indruk dan met de voeten. In de derde helft had hij op mijn column in deze krant een geweldige opmerking. Mijn kat wil alleen maar op de kattenbak schijten als jouw foto bovenop ligt. Me dunkt. Keus genoeg deze week. Maar dan moet je de papieren versie wel hebben, anders wordt het zo'n smeerboel op je scherm.

Hans Assink schrijft al jaren via Tekstbureau Piet (assink@home.nl). De beste columns zijn gebundeld in het boek 'Kollum' dat op donderdag 13 juni om 16.00 uur wordt gepresenteerd in café Jansen en Janssen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden