Foto: Hans Assink

Column Hans Assink: Kinsey Wolanski

  Column

Zouden ze bij Vak P al bezig zijn met het maken van een groot spandoek met daarop de beeltenis van Kinsey Wolanski? Kinsey wie? Wolanski!

Zij was het hoogtepunt van de Champions League finale.

Normaal ben ik niet zo van fans die zomaar het veld oplopen en zeker niet als de jongens van onze efcee gehuldigd worden in eigen stadion omdat ze de eerste Keuken Kampioen Divisie kampioen ooit zijn geworden, maar Kinsey… da's andere koek.

Andere billen ook. Maar dan zit er weer zo'n regisseur van de UEFA aan de knoppen die ons maar drie tellen mee laat genieten en dan net doet alsof Kinsey niet meer op het veld is. Kan deze censuur ophouden!?

Bij deze wil ik Kinsey uitnodigen om op 30 juni naar het Diekman te komen en wel naar het hoofdveld van PW om bij de finale van de Pinda Cup eens even lekker te gaan streaken. Haar vriend, ene Vitaly Zdorovetskiy, mag in Rusland blijven. Kan Kinsey 's avonds mooi de prijsuitreiking doen in Rocks. En het vlees op de barbecue omdraaien.

Maar goed, misschien is dit wel iets te veel eer voor iemand die ongevraagd een veld oploopt waar ze niks te zoeken heeft. Wel is duidelijk dat de beveiliging daar in Madrid was uitbesteed aan Stevie Wonder Security, want zo'n Kinsey moet toch een beetje zijn opgevallen dacht ik zo.

Ik denk wel meer en ik hoop dat de veldboys van Vak P goed naar de huldigingen van Ajax, Chelsea en Liverpool hebben gekeken en hebben vastgesteld dat er geen enkele fan het veld op kwam.

Zo, nu nog even reclame maken voor mijn boek 'Kollum' en dan is dit stukje wel klaar. 'I knew that Hans was in state to make a beautiful book with his columns if he could keep the focus en he did', schrijft Stief Muklerrun op de cover. 'I'm proud to be in the book. We move on'.

'Kollum' van Hans Assink wordt donderdag 13 juni om 16.00 uur gepresenteerd in Jansen en Janssen, Oude Markt 10, Enschede. Bestellen: uitgeverij@twentekst.nl of 06-112 456 11.  

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden