Column Hans Assink: Duncan Duncan

  Column

Mathilde Elisabeth Agatha Ebberink-Vonk is vandaag, dinsdag 21 mei 2019, 110 jaar geworden. Bij deze wil ik haar van harte feliciteren.

Drie jaar geleden mocht ik op haar verjaardagsfeestje komen voor een verhaal in de Tub. Onze burgemeester was er ook. Dat had ze al zeven keer eerder meegemaakt, want ze werd 107. Haar geheim? 'Alles gewoon doen. Rustig blijven. En ik heb altijd veel gewandeld'. Haar schoondochter vulde aan: 'en elke avond een borrel'. Ze las nog elke dag de krant. 'Wat ze wil onthouden, onthoudt ze wel', zei schoondochters.
Mathilde Elisabeth Agatha Ebberink-Vonk woonde tot haar 98ste zelfstandig aan de Mozartlaan. Nou is dat niet zo bijzonder, want mijn tante Clara woonde tot haar 99ste zelfstandig aan de G.J. van Heekstraat. Ze was amper overleden of onze efcee werd landskampioen.

Zeg nou zelf, een knap bruggetje naar onze nieuwe trainer: Gonzalo Garcia Garcia.

Met Garcia Garcia heb je niet zomaar een trainer, maar een trainer trainer. Ik zou als spits direct Kazim Kazim halen en dat aankondigen met veel tamtam. Een nieuwe hoofdsponsor lijkt me ook niet zo ingewikkeld: SamSam. Onze Ted Ted schijnt voor de rest van de versterkingen vooral in Chili te zoeken. Juist, bij Colo-Colo. En als die te duur zijn worden het ongetwijfeld Duitsers uit Baden-Baden.

Maar goed, zonder een bruggetje kom ik dan toch bij Duncan uit. Wat was het spannend hè. Het was net Ajax - Tottenham, maar dan met een goede afloop.

Het songfestival komt naar Nederland en ik me verbaas me erover dat Maastricht en Arnhem al worden genoemd en Enschede niet. Ik kan me de leus Enschede Muziekstad nog heugen. Of is het tactiek van het stadhuis? Wij moeten ons afvragen of wij dit willen, zegt wethouder Arjan Kampman. Dan kan het dus best zijn dat ze heel graag willen, toch.

Hans Assink schrijft al jaren via Tekstbureau Piet (assink@home.nl). De presentatie van zijn boek 'Kollum' -met daarin de beste columns van 2003 tot en met 2019- is donderdag 13 juni om 16.00 uur bij Jansen en Janssen op de Oude Markt.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden