Foto: Hans Assink

Column Hans Assink: 'Dat het Europese verkiezingen zijn weet niet elke partij'

  Column

Nog acht dagen en dan mogen we weer stemmen. Voor het Europees Parlement. Het zijn er veel te veel en ze verdienen veel te veel, maar goed, Rome, Aken en Keulen zijn ook niet op één dag gebouwd. En samen kun je meer dan alleen, dus ik ga zeker stemmen.

Maar op wie? Als je aan bouwen denkt, lijkt Timmermans, op 1 bij de PvdA, in eerste instantie een prima kandidaat voor deze klus. En op 3 hebben ze bij de PvdA ook nog Tang. In dat kader heeft het CDA op 6 ook een goeie met Hakbijl.

De kandidatenlijst heeft vele smaken. De SGP komt met Keuken, De Groenen heeft Bakkers, D66 Van der Ham en Jezus Leeft Van der Spek. En dan heb je ook nog tweemaal Boon, bij de PVV en D66.

Dat het Europese verkiezingen zijn weet niet elke partij. De VVD heeft op 11 Hoogeveen, de SP op 12 Drenthe en lijst 15 (de Piraten) komt met Best en dan denk ik aan Brabant.
De PVV kijkt wel over de grens met op 6 Deen. Lijst 16, Volt Nederland, probeert het zelfs met Italianer. Dan denk ik gelijk aan de nummer 22 op die lijst: Koekkoek!

Is er meer? Natuurlijk, De Heer!

Dat D66 De Heer op 23 zet geeft te denken, maar toch. Hart bij de SGP komt ook niet verder dan 18. Nota bene maar één plekje boven Den Boef! Den Boef in het Europees Parlement, dat wil toch niemand.

De nummer 17 van de Partij voor de Dieren trouwens ook niet: De Wrede. De PvdD snapt het niet, want De Wrede staat twee plaatsen boven Engelen. Van Lammeren op 4 is wel weer logisch.

Ik ben er nog niet uit. Tax (PvdA) lijkt me niet handig.

En de nummer 3 en 4 van Forum worden het ook niet: Rooken en Rookmaker. Voorlopig ga ik voor de nummer 5 van de Piraten, Abendroth.

Hans Assink schrijft al jaren via Tekstbureau Piet (assink@home.nl). Binnenkort verschijnt een boek van zijn columns, 'Kollum'. Later meer.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden