Foto: Hans Assink

Column Hans Assink: Goede Friday

  Column

Vroeger was alles beter, maar niet deze keer nu we naar Amsterdam gaan om daar de titel op te halen. Acht jaar geleden stonden we maar één puntje voor en nu tien!
Ook qua tegenstand scheelt het nogal. In 2011 moesten we tegen het grote Ajax opboksen met Eriksen en Siem de Jong en nu is het Jong Ajax, zeg maar de reserves.
Niet dat die niet kunnen voetballen - ik was bij de thuiswedstrijd, we werden weggespeeld, maar dat is al zo lang geleden - maar ze staan zevende, nog onder Almere City, dus we kunnen in principe zomaar kampioen worden op Goede Vrijdag. Temeer omdat Sparta, onze enige concurrent, zomaar kan verliezen van het onnavolgbare Helmond Sport, de nummer 19 in de stand.
En omdat het Goede Vrijdag is wordt de kampioenswedstrijd natuurlijk dé wedstrijd van Fredje Vrijdag.
Als ik meneertje Poesiets was zou ik Fredje Vrijdag in de basis zetten en hem er niet eerder uit halen dan na een hattrick.
Maar goed, een dingetje is nog wel de plek waar we spelen. Ik schrijf dit stukje op de dinsdagmorgen en voorlopig spelen we nog op De Toekomst met 185 supporters die mee mogen. Twente wil graag in de Arena spelen, dan kunnen veel meer fans de kampioenswedstrijd meebeleven. Wat het wordt? De toekomst zal het leren.
Zaterdag een huldiging? Is dat niet Stille Zaterdag? Of op maandag nóg een kampioenswedstrijd? Voor een volle Veste! Da's toch eigenlijk veel mooier. Jong AZ is de nummer 18. De wedstrijd in Amsterdam laten lopen hoort eigenlijk niet, maar wat is het risico? Puntenaftrek? Die tijd is voorbij, toch.
Maandag kampioen worden in eigen huis is eigenlijk veel mooier. Hebben we ook nog nooit gedaan.
En daarna de Oude Markt op voor het eerste Keuken Kampioen Divisie kampioenschap ooit. Hoop wel dat het ook de laatste is, want dat keukenvoetbal is me slecht. Of gaat een goede Friday stunten op Goede Vrijdag?

Hans Assink schrijft al jaren via Tekstbureau Piet (assink@home.nl). Piet staat voor Poesiets Is Een Tovenaar.

Meer berichten